Mesto Trnava

Trnavu navštívila veľvyslankyňa Severného Macedónska

Viceprimátorka Eva Nemčovská privítala v stredu 10. apríla 2024 v priestoroch mestskej radnice veľvyslankyňu zo Severného Macedónska Evgeniju Ilieva. 
 
V spoločnom rozhovore sa venovali rôznym aktuálnym témam týkajúcich sa integračných procesov súvisiacich so vstupom Severného Macedónska do Európskej únie či problematike odchodu mladých vzdelaných ľudí do zahraničia, ktorej čelia obe naše krajiny. 
 

Veľvyslankyňa Severného Macedónska Evgenija Ilieva na diplomatickej návšteve s viceprimátorkou Evou Nemčovskou.
 
Dôležitou témou diskusie boli aj výzvy, pred ktorými častokrát stoja pracujúci ľudia a študenti zo Severného Macedónska v našej krajine. Viceprimátorka predstavila veľvyslankyni mestské podporné centrum pre cudzincov ConnecTT, ktoré je pripravené pomôcť týmto ľuďom žijúcim v Trnave. Veľvyslankyňa s nadšením ocenila túto iniciatívu mesta podporiť cudzincov poskytnutím odbornej pomoci, poradenstva a vzdelávania, aby sa úspešne integrovali do trnavskej komunity a stali sa tak plnohodnotnými členmi spoločnosti.
 
Evgenija Ilieva je prvou veľvyslankyňou Severného Macedónska v Slovenskej republike. Do svojej funkcie nastúpila v utorok 22. novembra 2022, keď prezidentke Zuzane Čaputovej odovzdala na audiencii poverovacie listiny.
 

10.4.2024 15:22

Komentárov: 0