Autosuv.sk

Ostatné

Škoda štartuje výrobu modernizovanej Octavie a presúva ju do Kvasín

V druhej polovici roka plánuje Škoda výrobu presunúť do Kvasín a uvoľniť tak kapacitu v mladoboleslavskom závode pre výrobu modelov Enyaq, Enyaq Coupé a Elroq.
Škoda štartuje výrobu modernizovanej Octavie a presúva ju do Kvasín

Škoda Auto spustila vo svojom hlavnom závode v Mladej Boleslavi sériovú výrobu modernizovaného modelu Octavia. Spoznali sme  ju vo februári a viac si o nej môžete prečítať tu.

Vynovená štvrtá generácia najúspešnejšieho modelu značky sa okrem iných vylepšení môže pochváliť prepracovanou maskou chladiča, novými svetlometmi Matrix-LED druhej generácie a hlasovou asistentkou Laura s integrovaným chatbotom ChatGPT.

Model Octavia ponúka na výber zo štyroch benzínových a dvoch naftových motorov s výkonom až 195 kW (265 k), ale súčasne ponúka aj mild-hybridnú verziu. V druhej polovici roka plánuje Škoda Auto výrobu presunúť do Kvasín. Týmto strategickým krokom sa v Kvasinách navýši kapacita pre vozidlá Octavia a zároveň sa v mladoboleslavskom závode uvoľní priestor pre výrobu modelov Enyaq, Enyaq Coupé a Elroq.

Octavia je pre automobilku mimoriadne dôležitý model a rýchlo sa stala najpredávanejším vozidlom značky. V súčasnosti vedie rebríčky predajnosti v siedmich európskych krajinách vrátane Českej republiky, Rakúska a Slovenska. Prevedenie Octavia Combi sa stalo najobľúbenejším variantom v Českej republike, Taliansku, Švajčiarsku a v ďalších 11 krajinách.

Škoda Auto bude model Octavia aj naďalej ponúkať i vo verziách Sportline a RS. Octavia Sportline, ktorá vyniká dynamickým vzhľadom, ponúka na výber štyri motory: dva naftové a dva benzínové. Najšportovejšia verzia modelu Octavia nesie od roku 2000 označenie RS. Športový vzhľad variantu RS s motorom 2,0 TSI s výkonom 195 kW (265 k) umocňujú výrazné lesklé čierne doplnky a reflexný červený pruh v zadnom nárazníku.

Tagy

Pokračovať v čítaní