Mesto Trnava

Aby sa každý cítil v Trnave ako doma

Vzdelávacie enviro a reuse centrum Baterkáreň v spolupráci s mestským integračným centrom ConnecTT spúšťa od apríla sériu podujatí (nielen) pre cudzincov. 
 
Trnava je mesto priateľské ku všetkým a preto sa po úspešných minuloročných jazykových kaviarňach v Baterkárni uskutočnia aj ďalšie komunitné podujatia, ktoré sú súčasťou bohatého integračného programu určeného ako pre cudzincov, tak aj pre domácich obyvateľov.
 
Tešiť sa môžete na Language café, teda na jazykovú kaviareň, ktorej cieľom je neformálna konverzácia v angličtine, prípadne v inom jazyku, pri kávičke a koláčiku.
 
 
Na podujatí s názvom Cultural Night (Kultúrna noc) priblížia publiku cudzinci žijúci v našom meste svoje tradície, zvyky a svoju domácu kuchyňu. 
 
Milovníci cestopisov si v Cestovateľskom kine môžu prísť vychutnať komentované premietanie videí a fotografií zo vzdialenejších krajín.
 
Pre tvorivé duše sú určené kreatívne stretnutia Creative Meetup. V duchu hesla „Umenie spája a je dobré aj pre naše mentálne zdravie“ si účastníci na stretnutiach vyskúšajú kresbu ceruzkou, uhlíkom, akrylom či akvarelom, pri ktorej sa dokonale odreagujú. Kreatívne duše môžu popustiť uzdu svojej fantázii aj na workshopoch s názvom Do it yourself, kde sa priučia rôznym ručným prácam a zároveň budú mať možnosť zoznámiť sa s ostatnými účastníkmi z iných krajín. 
 
Socio-kultúrny workshop To je také slovenské určený pre ľudí z Ukrajiny pomôže porozumieť nielen slovenskému, ale aj lokálnemu prostrediu a správaniu miestnych obyvateľov. 
 
Všetky podujatia sú vedené skúsenými lektorkami. Viac informácií o presnom čase konania jednotlivých podujatí nájdete v programe na webe Baterkárne. 
 
 
 
Zdroj: Tlačová správa Baterkáreň
 
 

5.4.2024 12:28

Komentárov: 0