Google začal intenzívnejšie pozývať Slovákov, aby si zahrali Android hry na Windows počítačoch

Google začal intenzívnejšie volať používateľov, aby si vyskúšali Google Play, resp. Android hry na Windows počítačoch.

Android hry na Windowse_nahlad
Zdroj: Vosveteit.sk

S Androidom aplikáciami na Windows počítačoch sme sa mohli stretnúť po prvýkrát ešte v roku 2020. Išlo o pomerne veľkú novinku, ktorá vzbudila veľký ohlas. Treba ale podotknúť, že Android aplikácie neboli dostupné globálne, no existoval jednoduchý trik, ako sme si ich mohli do počítača stiahnuť aj u nás. Stačilo si zmeniť predvolený región na USA.

Nedávno Microsoft oficiálne oznámil, že plánuje ukončiť podporu Android aplikácií pre Windows počítače. Stane sa tak ku 5. marci 2025. Neskôr jeden z popredných predstaviteľov spoločnosti ozrejmil, že dôvodom, prečo sa tak Microsoft chystá spraviť, sú peniaze. Android aplikácie si na seba jednoducho nedokázali zarobiť.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Google pozýva Slovákov zahrať si Android hry na počítačoch

Microsoft sa viackrát pokúšal presvedčiť Google, aby spolu priniesli Android aplikácie na počítače. Spoluprácu sa ale nikdy riadne nepodarilo nadviazať.

Google ešte v januári 2020 predstavil funkciu, pomocou ktorej sa dostali Android hry na počítače. Funkcia bola obmedzená ale len pre pár regiónov. Približne takto rok dozadu sprístupnil túto funkciu aj u nás v obmedzenom režime. Najnovšie nám ale čoraz viac používateľov hlási, že ich Google vyzval na to, aby sa stali BETA testermi. Medzi týmito používateľmi sme boli aj my.

Android aplikacie pre Windows Google Play
Zdroj: Vosveteit.sk

Ako v oznámení môžete čítať, tak Google pozýva používateľov, aby sa stali testermi. Rovnako nám poslal odkaz, cez ktorý sme si mohli stiahnuť aplikáciu Google Play pre Windows počítač.

Android aplikacie pre Windows Google Play instalacia
Zdroj: Vosveteit.sk

Po nainštalovaní obchodu nás Google vyzval, aby sme si vytvorili profil. Samotný proces vytvorenia profilu trval len niekoľko sekúnd.

Android aplikacie pre Windows Google Play_2
Zdroj: Vosveteit.sk

Po stiahnutí aplikácie Google Play pre počítača, nás Google v ďalšom kroku požiadal, aby sme si zapli Windows Hypervisor Platform. Pre tých, ktorí nevedia, tak táto funkcia umožňuje špeciálnym programom (napríklad emulátorom Android) vytvoriť malý virtuálny „Android počítač“ vo vnútri vášho Windows počítača. Vďaka tomu môžete spustiť aplikácie a hry z Androidu priamo na vašom počítači, akoby ste mali Android telefón alebo tablet zabudovaný vo vašom Windows počítači.

Android aplikacie pre Windows Google Play__2
Zdroj: Vosveteit.sk

Následne po reštarte počítača nám aplikácia Google Play Beta pre počítač umožnila sťahovať Android hry a ďalšie aplikácie do zariadenia.

Android aplikacie pre Windows Google Play__4
Zdroj: Vosveteit.sk

Čo sa týka minimálnych hardvérových požiadaviek, tak potrebujete mať počítač s Windows 10, SSD disk s najmenej 10 GB úložným priestorom, 8GB RAM, grafickú kartu, 4-jadrový procesor, Windows admin účet a vaše zariadenie musí podporovať funkciu virtualizácie (Windows Hypervisor Platform).

Dostali ste upozornenie od Google aj vy, aby ste si si vyskúšali Google Play pre Windows počítače? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch alebo na sociálnych sieťach.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre