Dobré noviny
Barančeka pečie s dcérou aj synmi. Mária Čírová počas Veľkej noci dbá na tradície a vracia sa do detstva
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Barančeka pečie s dcérou aj synmi. Mária Čírová počas Veľkej noci dbá na tradície a vracia sa do detstva

Tradičné pokrmy sú speváčkinou srdcovkou.
Tradičné pokrmy sú speváčkinou srdcovkou. — Foto: Instagram/mariacirova

Počas Veľkej noci sa mysľou vracia do svojho detstva.

Pečenie bolo už odmalička jej vášňou a Veľká noc sa popri Vianociach stala jej najobľúbenejším sviatkom vôbec. Mária Čírová sa v tomto období spolu s deťmi vracia do biblických čias. Na Zelený štvrtok si väčšinou pripravujú špenát a v piatok sa postia. Robia si špeciálne posúchy z vody, múky a soli.

Záleží jej na tradíciách

„Snažíme sa aj deti viesť k tradíciám a po pôste sa spoločne tešíme na Bielu sobotu, kedy už máme hody, klobásky, šunku a vajíčka,“ menuje speváčka pre Pravdu. Nasledujúci deň trávia v kostole. Mária deťom pripravuje košíky plné pochúťok, ktoré sa v kostole posvätia, aby bola po celý rok hojnosť.

O recepty sa so svojimi fanúšikmi delí na sociálnych sieťach aj preto, že si veľmi váži typickú slovenskú kuchyňu. Práve s Veľkou nocou sa jej spája množstvo tradícií, ktoré dnes odovzdáva svojim deťom. „Vraciam sa do svojho detstva, kedy sme mali krásne vyzdobený dom, maľovali sme vajíčka, varili tradičné jedlá a spievali pesničky,“ prezradila.

Neodmysliteľnou súčasťou sviatočného stola je u nej doma aj veľkonočný baránok. Speváčka ho zvykne piecť aj so svojou dcérou Zoe a synmi Rubenkom a Hugom.

Veľkonočný baranček podľa Márie Čírovej

Recept nájdete na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?