Denník N

Hlasu daroval 110-tisíc. Súdu tvrdil, že zarába málo, keď štyri roky predtým syn od neho žiadal výživné

Predseda Hlasu Peter Pellegrini. Foto N - Tomáš Benedikovič
Predseda Hlasu Peter Pellegrini. Foto N – Tomáš Benedikovič

Sudkyňa spochybnila vykazované príjmy podnikateľa Rastislava Ondrejmišku. V rozsudku sa pozastavila nad tým, prečo podniká, keď je stále v mínuse. O štyri roky neskôr začal prispievať Hlasu. V poskytnutých daroch prekonal aj predsedu Petra Pellegriniho.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Hlasu Petra Pellegriniho poslal desaťtisíce eur, no syn sa s ním musel súdiť o výživné a hroziť exekúciami. Najväčší darca Hlasu, podnikateľ Rastislav Ondrejmiška, dal strane 110-tisíc eur a tromfol tak aj predsedu Pellegriniho, ktorý do konca minulého roka daroval 56-tisíc eur.

Kým k politickej strane bol Ondrejmiška štedrý, verejne prístupný rozsudok Okresného súdu Bratislava V z roku 2018, ktorý sa týka výživného pre syna, odkrýva, ako tento podnikateľ presviedčal sudkyňu, že sa mu nedarí a zarába málo.

O podnikateľovi Ondrejmiškovi z Banskej Štiavnice

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Peter Pellegrini

Prezidentské voľby 2024

Slovensko

Teraz najčítanejšie