Šok pre Netflix. Najdrahšie sci-fi tohto roka v sledovanosti prepadlo

Nenechajte si ujsť

Nové sci-fi Netflixu zaostalo za očakávaniami

Sledovanosti Netflixu síce aktuálne kraľuje ambiciózne sci-fi 3 Body Problem, zďaleka však nejde o taký hit, v aký spoločnosť dúfala. Streamovacia zverejnila údaje sledovanosti za posledný týždeň, ktoré v prípade sci-fi novinky zaostali za očakávaniami. Otázne je, či smelé plány tvorcov seriálu nezostanú iba na papieri.

3 Body Problem mal na Netflixe premiéru 21. marca a počas prvých troch dní jeho sledovaním diváci strávili 81,7 milióna hodín, čo je ekvivalent približne 11 miliónov pozretí. Aj keď číslo nie je najhoršie, pre Netflix musí ísť o sklamanie. Seriál sa za prvé dni nedokázal umiestniť ani len na čele rebríčka sledovanosti, kde naďalej dominoval starší hit Gentlemeni, ktorý si udržal prvenstvo už tretí týždeň. Novinka už síce Gentlemenov porazila, nástup bol však nepresvedčivý.

3 Body Problem s vizitkou sledovanosti navyše zaostávalo aj za inými nedávnymi úspešnými projektmi Netflixu ako Avatar: Posledný vládca vetra (približne 21 miliónov pozretí) a adaptácia mangy One Piece, ktorú videlo 18,5 milióna divákov. Nové sci-fi od tvorcov Hra o tróny teda za nedávnymi hitmi ďaleko zaostalo.

3 body problem
Zdroj: Netflix

Chcú aj ďalšie série, Netflix zatiaľ mlčí

Netflix od svojej seriálovej novinky, ktorá sleduje prvý kontakt ľudí s mimozemšťanmi, musel očakávať viac. Do služieb vďaka 200 miliónovému kontraktu naverboval tvorcov fantasy hitu Hra o tróny D.B. Weissa a Davida Benioffa, ktorí dostali voľnú ruku a prakticky neobmedzený rozpočet.

Dvojica tvorcov si napokon vybrala knižnú trilógiu čínskeho spisovateľa Liu Cixina. Rozpočet seriálu sa vyšplhal približne na 160 miliónov dolárov, čo z 3 Body Problem robí jeden z najdrahších tohtoročných projektov Netflixu. Problémom však je, že v sledovanosti ho predbehli aj omnoho lacnejšie projekty a je otázne, či plány tvorcov natočiť svoje sci-fi ako trilógiu nakoniec nezostanú iba na papieri.

Veľké plány, nakoniec, v minulosti mali aj tvorcovia seriálov Resident Evil či 1899, oba z nich však Netflix kvôli neuspokojivej sledovanosti nečakane zrušil. 3 Body Problem si v sledovanosti zatiaľ vedie lepšie ako zmienená dvojica seriálov, zďaleka však nemá vyhrané. Potvrdenie druhej série nateraz zostáva neisté a vo veľkom sa na ňom podpíše divácky záujem v ďalších týždňoch.

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -