Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.03.2024 05:10

Krajskí poslanci schválili nové investičné aktivity na Záhorí


Snímka zdroj:www.nazahori.sk


Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom 11. zasadnutí schválilo nové investičné aktivity v okrese Skalica. Prvýkrát v rámci aktuálneho funkčného obdobia zasadali poslanci mimo Úradu TTSK, v priestoroch zámku v Holíči.


"Súčasťou schváleného rozpočtu sú aj projekty na Záhorí, ktoré plánujeme zrealizovať. Patrí k nim vybudovanie multifunkčného ihriska v areáli Gymnázia Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici, na Spojenej škole v Holíči zrekonštruujeme strechu a zabezpečíme debarierizáciu. Čoskoro nás čaká potrebná rekonštrukcia mosta ponad Chvojnicu pri Holíči, ktorú rozbehneme po zrealizovaní verejného obstarávania," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič. Obnovou prejde aj kilometrový úsek cesty III. triedy cez obec Petrova Ves smerom na Letničie.         

Zástupkyňa predsedu kraja Veronika Buc potvrdila, že v zozname investícií do rozvojových aktivít v okrese Skalica sa nachádzajú aj projekty zamerané na skvalitnenie sociálnej starostlivosti. "V Zelenom dome v Skalici zrealizujeme nadstavbu pavilónov, čím rozšírime kapacitu tohto zariadenia sociálnych služieb. Modernizáciou prejde Domov dôchodcov a Domov sociálnych služieb v Holíči, kraj sa bude finančne spolupodieľať aj na modernizácii gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Fakultnej nemocnice Agel v Skalici," skonštatovala Buc.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2019
Holíčski poslanci schválili celoročné hospodárenie mesta i dotácie organizáciám
Mestské zastupiteľstvo v Holíči sa na svojom pravidelnom rokovaní zišlo 28. marca. Poslanci jednomyseľne schválili Záverečný účet mesta Holíč za rok 2018 bez výhrad. Výsledok rozpočtového hospodárenia je prebytok v objeme 1 260 310 eur.
viac
09.11.2019
Poslanci TTSK schválili hvezdárni v Hlohovci projekty v sume takmer 835-tis. eur
Dva návrhy na spolufinancovanie projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika pre Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci vo výške 834.615,30 eura schválili poslanci Trnavského samosprávneho kraja na svojom výjazdovom rokovaní v Senici.
viac
21.10.2020
Krajskí poslanci schválili piatu zmenu rozpočtu
V poradí piatu zmenu rozpočtu schválili na pondelkovom (19. 10.) rokovaní prešovskí krajskí poslanci.
viac
29.07.2021
Poslanci TTSK schválili zavedenie zónového členenia kraja
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili na stredajšom mimoriadnom rokovaní zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %