Polícia začala trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach
1 min. čítania
28.3.2024 15:51
1 min. čítania

Polícia začala trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

Ilustračná snímka Zdroj: David Ištok/Aktuality.sk
Uložiť článok
Za takýto čin hrozí trest väzenia na tri až desať rokov.

KOŠICE: Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch 11-ročných dievčat pri Košiciach. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie. Na prípad upozornil denník Korzár. TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Polícia v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony. „Môžeme potvrdiť, že osoba podozrivá z tohto skutku bola zadržaná a po vykonaní potrebných úkonov zo zadržania prepustená," uviedla Mésarová. Doplnila, že vzhľadom na citlivosť prípadu s prihliadnutím na vek poškodených osôb a s ohľadom na ich možnú druhotnú viktimizáciu polícia nebude poskytovať bližšie informácie k skutku a okolnostiam.

Podľa Korzára k činu malo dôjsť v noci z piatka na sobotu (23. 3.) na ceste z Košíc do Sadov nad Torysou, časť Zdoba. Muž s rokom narodenia 1989 sľúbil dvom dievčatám odvoz v rámci Košíc. Keď nastúpili, s autom odbočil na Zdobu a odstavil ho na okraji cesty. Od dievčat žiadal sexuálne uspokojenie, pričom sa im vyhrážal, že inak ich vyhodí z auta. Okolo v tom čase šla náhodou motorizovaná policajná hliadka, ktorá chcela vozidlo skontrolovať, pričom obnaženého muža zadržala. Za takýto čin hrozí trest väzenia na tri až desať rokov.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.