Foto: google.sk

Kaštieľ sa nachádza v obci Štós na východe Slovenska.

Sála z neho história a veľkoleposť, ktorej čas neubral na sile, napriek tomu sa k nemu nehlási nový majiteľ. Kaštieľ ležiaci v obci Štós sa opäť objavil v registri nehnuteľného majetku. Štát ho ponúkal už minulý rok, naposledy za 433 800 eur. Aktuálne ho predáva za 192 800 eur. 

Kaštieľ za extrémne nízku sumu

Od 1. januára 1951 tu sídlil detský domov, ktorý pôvodne vznikol pre deti predškolského veku. Kaštieľ je aj naďalej v správe Centra pre deti a rodiny Medzev, aj keď sa z neho v roku 2021 presunul. Ako teda uvádza ministerstvo, už neslúži a ani nebude slúžiť správcovi na plnenie úloh v rámci predmetu jeho činnosti.

Teraz čaká na nového majiteľa. Tomu môže ponúknuť rovno niekoľko pozemkov s viacerými budovami. Dve z nich sú spojené pergolou – spojovacou chodbou budov národnej kultúrnej pamiatky (NKP).

Okrem toho, že ide o skutočne výhodnú ponuku vzhľadom na rozlohu pozemkov aj budov, lákavá je aj história obce a jej okolie. Nachádza sa totižto v blízkosti Košíc, na hranici Spišského rudohoria a Slovenského krasu. Neďaleko navyše ležia aj obľúbené kúpele Štós, známe liečbou chronických ochorení dýchacích ciest a pohybového ústrojenstva.

Ak sa teda rozhodnete, že toto je pre vás to pravé, môžete si dohodnúť obhliadku, prípadne zaslať svoju cenovú ponuku do 3. mája.

Uložiť článok

Najnovšie články