Zaujímavé: Viete, ako vznikla obria jama na parkovisku na Rezedovej v Ružinove?

28.3.2024
0

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove na parkovisku na Rezedovaj ulici opravili pred pár dňami veľký prepad vozovky, ktorému sa miestni obyvatelia i smetiari radšej vyhýbali. Celkom zaujímavá je však príčina, prečo sa na tomto mieste začala po desiatkach rokov vozovka prepadať. Vysvetlil ju na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

"Na tomto mieste kedysi zrejme stál rodinný dom, ktorý sa stal obeťou výstavby sídliska. Jama po jeho pivnici však bola zasypaná len veľmi laxne a po rokoch (či skôr po desiatkach rokov) začala pracovať, výsledkom bolo prepadnutie vozovky," priblížil Chren.

Ako dodal, parkovisko na Rezedovej vytvára priestor pre 185 áut. V rámci chystanej parkovacej politiky, ktorá by na Trávnikoch mala byť spustená v polovici júna, tu čoskoro budú realizovať zmenu dopravného značenia. Novou organizáciou dopravy sa zvýši kapacita parkoviska o zhruba 10 miest, navyše, zhruba tretina z týchto parkovacích miest bude o trochu širšia než zvyčajne.

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Prepadnutú vozovku na parkovisku opravili.

Zároveň sa rozšíri pruh na prejazd vozidiel, takže smetiari už nebudú musieť cúvať a nebude hroziť, že sa pre zle zaparkované autá nedostanú ku kontajnerovým stojiskám (stojiská na tomto parkovisku boli doteraz jednými z najproblémovejších v mestskej časti).
(ms)

Páčil sa vám článok?