Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 milióna eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 milióna eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.

Ako informuje najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa na trhu, jej akcionár zároveň rozhodol o vyplatení dividendy z nerozdeleného zisku za rok 2016 a časti nerozdeleného zisku dosiahnutého v roku 2018 v celkovej výške 19,95 milióna eur.

Ako zdôrazňuje Dôvera, maximálna výška zisku z verejného zdravotného poistenia pre zdravotné poisťovne je obmedzená na jedno percento z poistného. Jej dosiahnutý zisk predstavuje 0,76 percenta z predpísaného poistného a je teda výrazne nižší ako zákonom stanovený limit.

„Zdravotná poisťovňa zabezpečila poistencom v priebehu uplynulého roka neodkladnú aj odkladnú zdravotnú starostlivosť vo všetkých segmentoch a vo všetkých regiónoch Slovenska. Náklady na túto starostlivosť predstavovali celkovo 1,938 miliardy eur, pričom náklady na poistné plnenia dosiahli výšku 1,895 miliardy eur," dopĺňa k výsledkom Dôvera.

Za poskytnutú starostlivosť pritom poisťovňa uhradila o 60 miliónov eur viac, ako boli minimálne sumy stanovené platnou legislatívou.

„V minulom roku sme zvýšili dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre našich poistencov a poistenky prostredníctvom nových telemedicínskych služieb. Ich vývoj nás stál 5,6 milióna eur. Veľmi ma teší, že vďaka dobre nastaveným finančným benefitom sme za ostatné dva roky prispeli k zvýšenej účasti na preventívnych prehliadkach u všeobecného lekára pre dospelých z 33 na 48 percent,“ uviedol k výsledkom generálny riaditeľ a predseda predstavenstva zdravotnej poisťovne Dôvera Martin Kultan.

Ďalšie dôležité správy

Zdravotné poisťovne.
Neprehliadnite

Zdravotné poisťovne boli ku koncu vlaňajška v zisku