StoryEditor

Korčok a Pellegrini na Rádiu Slovensko

28.03.2024, 09:50
Korčok a Pellegrini na Rádiu Slovensko
13:47

Diskusia na Rádiu Slovensko sa skončila. Ďakujeme vám za pozornosť.

13:46

"Nemôžem predsa zaplatiť za niečo, na čo nemám faktúru. Garantujem vám, že všetko je tak ako má byť," povedal Pellegrini o transparentnosti kampane.

13:45

Korčok hovorí, že vlastní dve nehnuteľnosti a že nie je pravdou, že na jednu z nich nemá hypotéku, lebo ju má. "Bola vo výške 238-tisíc eur splácaná 15 rokov a budem ju splácať ešte 10 rokov," hovorí Korčok na záver.

13:43

Pán Pellegrini hrubo klame, ak hovorí, že zo Slovenska sú vyvážené zbrane bez politického súhlasu, upozornil Korčok.

13:40

"Zastavením paľby a pozastaviť boje. Musíme sa o to pokúsiť. Už sa niekto pokúsil dať za jeden stôl Ukrajinu a Rusko a rokovať?" povedal Pellegrini.

13:39

Korčok odmietol, že by súhlasil s tým, aby slovenskí vojaci boli poslaní na Ukrajinu. Zdôraznil, že je proti tomu.
 

13:38

Určite by nebolo absolútne žiadnych pochýb, kde Slovensko patrí v tomto konflikte, hovorí Korčok.

13:37

Základný predpoklad je, aby mier chcel agresor, hovorí Korčok o situácii na Ukrajine. Citoval Putina, ktorý povedal, že nenastala situácia aby rokovali o mieri. Je teda podľa neho otázka, čo vlastne myslia mierom tí, ktorí ho žiadajú.

13:29

“Na samity EÚ patrí predseda vlády, lebo má pod sebou exekutívu,” zdôraznil Korčok. Témou bolo späťvzatie si tejto kompetencie prezidentom, čo navrhol expremiér Mikuláš Dzurinda. Korčok upozornil, že Dzurinda je radovým občanom, ktorý povedal svoj názor a nijako ho neriadi. Pellegrinimu vzápätí adresoval výčitku, že jeho riadi Robert Fico.

13:27

"Súhlasím s tým, čo hovorí pán Korčok. Akurát ja už mám skúsenosti s delegáciami a podnikateľskými subjektmi. Ja to nemusím sľubovať, ja to aj viem," povedal Pellegrini.

"Viem, že vám poradcovia napísali, že máte hovoriť slovo panika. Paniku možno máte vy, lebo možno neviete, čo budete robiť, keď vám to nevyjde. 30 rokov ste žili na úkor štátu," pritvrdil Pellegrini.

13:25

"Keď vláda bude robiť ťažké rozhodnutia, ktoré sú pre Slovensko nevyhnutné. Keď sa vláda rozhodne urobiť ťažké veci, tak sa postavím za vládu. Poviem občanom, že to musíme urobiť," povedal Korčok. Dodal, že by sa s vládou rozprával o tom, ak by bolo nutné robiť zložité opatrenia, ktoré Slovensko potrebuje.

13:22

"Vláda Igora Matoviča bola nevyužitá príležitosť v ťažkých podmienkach. Dávam jej však kredit za zahraničnú politiku," hovorí Korčok.

13:17

"Nikdy som si nezakrýval oči pred zodpovednosťou. Hovoril som vždy, čo sa nám podarilo a aj kde je náš morálny dlh," hovorí Pellegrini.

13:15

"Ponúkali vám v SaS, že môžete byť líder. Prečo ste vy ušli z politiky, uchádzať sa o tvrdú robotu a spraviť všetko, o čom tu blúznite. Ste sa báli a vykašľali na to," povedal Pellegrini.

13:13

"To znie tak pateticky, že ste sa rozhodli ujsť do prezidentského paláca, pretože ide o veľa. Viete, o čo vám ide? Ide vám o samého seba," povedal Korčok Pellegrinimu.

13:12

Korčok v jednom momente zahriakol moderátorku Karolínu Lacovú, aby mu neskákala do reči. "Potichu, pani Lacová," povedal jej rázne. Následne sa za to ospravedlnil.

13:08

"Pán Korčok, vy ste povedali, že chcete byť pokračovateľom prezidentky Čaputovej. Ona je stále tu, ako je potom možné, že keď sa dejú také strašné veci ako tvrdíte, a nevie s tým pohnúť. Vy s tým nepohnete vôbec, nemáte skúsenosti na to, aby ste sa v ťažkých situáciách vedeli zomknúť a spolupracovať s premiérom," adresoval kritiku Pellegrini Korčokovi.

13:05

"Všade tam, kde by sa vláda sprenevrila vlastnému poslaniu. To je úloha prezidenta bez ohľadu na to, z ktorej strany pochádza," hovorí Pellegrini.

13:05

Korčok hovorí, že samozrejme, že by spolupracoval aj s Robertom Ficom. "Ja rešpektujem ústavu, ktorá hovorí jasne, že v popise práce je spolupráca medzi prezidentom a premiérom," hovorí Korčok.

13:04

"Pripravujem konkrétnu platformu, ktorá sa volá Mladí pre mladých. Ja nechcem hovoriť, že za všetko zodpovedá Pellegrini. Ale viete za čo sa hanbia mladí ľudia. Za to, čo sa tu deje a peto lámu palicu nad Slovenskom," tvrdí Korčok.

13:02

Jeden jediný kabát, ktorý som mal ja, tak mal na chrbte a hrudi štátny znak. "Robert Fico je aký je, ja s ním nesúhlasím, pretože škodí tejto krajine, ale na rozdiel od Petra Pellegriniho je on aspoň originál," povedal Korčok.

13:00

"Včera to povedal veľmi jasne. Dúfam, že je všetkým zrejmé, že ma podporuje celé predsedníctvo Smeru," hovorí Pellegrini na margo podpory zo strany Roberta Fica. Dodal, že nikdy v živote by nechcel mať podporu od Igora Matoviča.

12:58

Vy ste boli vo vláde Igora Matoviča. Ja som vás nepočul ani raz, keď ste teda tak hrdo slúžili krajine, že ste sa ozvali, pri únose Michala Kováča, pri vražde Roberta Remiáša, vracia kritiku Pellegrini Korčokovi.

12:57

"Veľmi si vážim, že kandidáti, ktorí boli neúspešní, my vyjadrili podporu," hovorí Pellegrini.

12:55

"Všetci voliči naprieč celým spektrom vidia, čo je najväčší problém tejto krajiny. Tým je nenávisť a šírenie paniky a tomu rozumejú aj voliči pána Harabina," reaguje Korčok na otázku ohľadne možnej podpory od Harabina.

12:53

"Vy ste pred národom povedali, že idete chrániť súčasnú vládu. Idete chrániť tu vizitku, ktorá je tu za päť mesiacov po voľbách," pokračuje Korčok v kritike Pellegriniho. Dodal, že on by chcel chrániť Slovensko.

“Ja som slúžil štátu, vy svojmu politickému stvoriteľovi,” reagoval Korčok na Pellegriniho kritiku, že slúžil všetkým vládam. “Vy ste povedali, že idete ochrániť vládu Roberta Fica,” vyčítal Korčok s tým, že prezident má byť nezávislý.

12:52

"Podpisujem sa pod každú jednu vec, ktorú som ako diplomat urobil. Tá vizitka vôbec nie je zlá," povedal Korčok. "Urobil vás niekoľkokrát ministrom, predsedom parlamentu a urobíl vás premiérom," odkazuje Korčok Pellegrinimu cez slová Roberta Fica.

12:47

Pán Korčok, ja som na rozdiel od vás našiel tú odvahu a išiel vlastnou politickou cestou. Odišiel som zo Smeru, založil som vlastnú stranu. Na rozdiel od vás, vy ste sa ani raz nepostavili a nevyjadrili svoj názor a poslušne ste čakali, kým dostanete funkciu, povedal Pellegrini.

12:44

"Veľmi sa ohradzujem, pán Pellegrini. Ja neorganizujem protesty. Viete, čo tam je? Slovensko chce, aby malo nezávislého prezidenta. Tam chodia ľudia, ktorí spájajú nádej a je tam veľmi veľa ľudí, ktorí sú sklamaní z koalície," povedal Korčok.

12:42

Korčok reaguje na Pellegriniho. Tvrdí, že je to veľmi dojemné, že sa predseda parlamentu sťažuje, že nemá čas chodiť po regiónoch. Pellegrini mu dvakrát odpovedal, že sa nesťažuje. Korčok sa pýta Pellegriniho, či vie, koľko stojí lístok na vlak.

12:40

Ja mám aj nejakú povinnosť. Ja musím aj pracovať, nemám čas sa tváriť, že teraz spoznávam regióny, tvrdí Pellegrini.

12:39

My by sme sa mohli porozprávať aj o tom, čo sme spravili pre občanov a nielen vzletné sľuby, hovorí Pellegrini.

12:38

Nemyslím si, že sa dá spájať ľudí na proteste, reaguje Pellegrini na Korčoka.

12:37

Kľúč k úspechu je komunikovať základné posolstvo a to je aký má byť slovenský prezident. Či môže konať bez príkazov a či môže spájať, povedal Korčok.

12:35

"Ľudia si neželajú prezidenta, ktorý nebude obhajovať národné záujmy a bude posluhovať zahraničiu," hovorí Pellegrini v diskusii na RTVS 24.

12:34

"Mám ešte dosť energie, musel som toho veľa absolvovať. Ako predseda Hlasu som trikrát prešiel celé Slovensko," odpovedal Pellegrini.

12:33

"Je to povzbudenie z prvého výsledku, ktorý som dostal. Lebo občania ma volili na všetkých miestach Slovenska," povedal Korčok na úvod diskusie.

09:50

Dnes o 12.30 sa v prvom dueli pred druhým kolom prezidentských volieb stretnú kandidáti Ivan Korčok a Peter Pellegrini. HN z diskusie prinášajú textový online prenos.

menuLevel = 1, menuRoute = static, menuAlias = static, menuRouteLevel0 = static, homepage = false
27. apríl 2024 14:08