MojAndroid

Spoločnosti Xiaomi a OnePlus sa rozhodli pre svojich používateľov sprístupniť synchronizovanie fotografií priamo do aplikácie Fotky Google, ktorú mnohí používajú ako úložisko pre svoje spomienky. Je to hlavne z dôvodu, že jedna fotografia vytvorená vlajkovou loďou dokáže zabrať veľmi veľa pamäte a úložisko smartfónu sa dokáže jednoducho zaplniť. Bližšie informácie o novinke prináša portál AndroidPolice.

Fotky Google už aj vo vašej galérii

Ak používate zariadenia OnePlus, OPPO a Realme a využívate predinštalovanú galériu smartfónu, najnovšia verzia nadstavby OxygenOS 14 a ColorOS 14 vám umožní využívať aj Fotky Google. Bude to fungovať na veľmi jednoduchom princípe.

Po otvorení galérie a rozkliknutí nastavení uvidíte možnosť “Zálohovať do Fotiek Google“. Tam si budete môcť zvoliť to, aby sa vaše fotky automaticky zálohovali aj do tohto úložiska. Taktiež sa vám všetky fotografie a videá uložené v galérii a Fotkách Google zosynchronizujú a uvidíte ich pokope.

Fotky Google | Zdroj: AndroidPolice
Fotky Google | Zdroj: AndroidPolice

Okrem toho, že sa zosynchronizuje obsah aplikácií, v ktorých fotky uskladňujete, taktiež sa budú automaticky ukladať aj úpravy, ktoré na fotografiách a videách urobíte napríklad v galérii smartfónu. Automaticky sa tieto úpravy uložia aj do úložiska Fotky Google. Jedinú nevýhodou môže byť, že sa do Fotiek Google neuložia priečinky, ktoré v galérii vytvoríte a naopak.

Funkciu prináša aj spoločnosť Xiaomi

Rovnako sa rozhodla novinku sprístupniť pre svojich používateľov aj spoločnosť Xiaomi, ktorá už teraz umožňuje používateľom synchronizáciu Fotiek Google s galériou smartfónu. Možno ste už o tejto funkcii počuli, pretože ju spoločnosť prvýkrát predstavila v roku 2022. Funkcia ale nefungovala na princípe obojstranného synchronizovania a práve preto sa to rozhodla spoločnosť vylepšiť.

Fotky Google | Zdroj: AndroidPolice
Fotky Google | Zdroj: AndroidPolice

Spomínané vylepšenie oznámila firma na konferencii MWC spolu s novinkou Xiaomi 14 Ultra. Možnosť obojstrannej synchronizácie už teraz prichádza do Xiaomi zariadení spolu s najnovšou 3.6.2.10 verziou aplikácie Galéria. Funguje to na rovnakom princípe, ktorý bol spomenutý vyššie.

Avšak aj v tejto funkcii našli používatelia nedostatky a stránka podpory obsahuje niekoľko sťažností. Medzi nich patrí napríklad to, že úpravy vykonané vo Fotkách Google sa neukladajú automaticky do galérie smartfónu. Používatelia sa taktiež sťažujú na problém vytvárania duplikátov pri synchronizácii v prípade, že máte fotografiu uloženú viac krát. Spoločnosti s týmto však počítali a práve preto umožňujú funkciu hocikedy vypnúť.

Náš tip
Koniec čakania. Samsung potvrdil dátum vydania aktualizácie One UI 6.1 pre staršie zariadenia
28.3.2024

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+