Máte kartóny od vajec? Tak ich nevyhadzujte, ale využite ich na svojej záhrade. Aké uplatnenie môže tento kus papiera mať? Zaujímavejšie, než si sami myslíte.

Zdieľať
kartóny od vajec
Máte kartóny od vajec? Tak ich nevyhadzujte, ale využite ich na svojej záhrade. Aké uplatnenie môže tento kus papiera mať? Zaujímavejšie, než si sami myslíte. Foto: brightside.me

Každý ho pozná. Ak kúpite väčšie množstvo vajec, tak sú väčšinou uložené klasicky v papierovom kartóne. Keď sa vajíčka spotrebujú, tak dôjde k tomu, že sa tento Karto vyhodí do popolnice. Od teraz ho ale už vyhadzovať nebudete, pretože vás zaujme to, ako konkrétne sa dá niečo tak obyčajného využiť na vašej záhradke. Jedná sa o veľmi praktického pomocníka, ktorý vám veľa vecí zjednoduší a tiež vám pomôže s úsporou vášho času. Ako konkrétne? Zistite to.

Ako praktické malé kvetináče

Keďže je kartón od vajec zaujímavo tvarovaný, môžete ho použiť ako alternatívu k malým kvetináčom. Stačí len, keď do jednotlivých priehlbín určených pôvodne pre vajcia dáte zeminu a do nej zasadíte čokoľvek len chcete. Ide o dobrého pomocníka, keď skladujete vyklíčenie semená a chcete si vytvoriť menšie sadenice. Všetko máte navyše na jednom jedinom mieste a tiež ľahko prenosné. Kladom je aj celková stohovateľnosť, takže na jednom mieste možno mať zasadených veľmi veľa semienok a čakať, až začnú rásť a budete ich môcť presadiť.

01 2.png

Ako krmítko pre vtáčiky

Máte radi prírodu a chcete dať vtáčikom to, čo potrebujú? Teda dostatok jedla? Ak áno, dajú sa kartóny od vajec použiť ako alternatíva ku klasickému kŕmidlu. Kartón môžete niekam postaviť, rovnako ako tu existuje možnosť toho, že ho niekam zavesíte. Do miest, kde boli predtým vajcia dáte konkrétne krmivo. Ak nepoužívate zmes, tak je možné do každej priehlbiny umiestniť niečo iné. Nech si vtáky sami zvolia, na čo majú chuť a čo chcú jesť.

02 3.png

Ako pomocník pre sadbu do záhonov

Ideme na tretí typ, ako sa dajú kartóny od vajec jednoducho a tiež efektívne využiť. Tento náš tip súvisí s tým, že s nimi môžete urobiť jamky do záhonov, do ktorých budete následne vsádzať rôzne semienka, alebo malé sadeničky. Postup je v tomto prípade veľmi jednoduchý. Zeminu stačí nakypriť a následne uhladiť do roviny. Potom na nej položte kartón od vajec a zatlačte na neho. Potom ho zložte. Zrazu vytvoríte plochu s úhľadnými dierkami. A takto postupujte na celom záhone. Ušetríte nielen veľa času, ale budete mať aj istotu v tom, že základom vášho záhonu bude pravidelnosť.

00 3.png

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané