Denník N

Ráno s NHL: Nastal zvláštny problém. Príbeh špičkového brankára, ktorý v Nashville prekazil prestavbu

Brankár Nashville Predators Juuse Saros. Foto - TASR/AP
Brankár Nashville Predators Juuse Saros. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

Juuse Saros je od sezóny 2019/20 suverénnou brankárskou jednotkou Nashvillu a tím je od neho prakticky závislý.

V posledných dvoch ročníkoch odchytal spomedzi všetkých brankárov NHL najväčší počet zápasov a za posledných 9 rokov nebol žiadny brankár vyťažovaný viac ako on.

V Nashville však ešte nedávno uvažovali o prestavbe, aby tím dostal nový impulz. Lenže pred uzávierkou prestupov nastal zvláštny problém – tímu sa začalo veľmi dariť.

Nashville od prestupovej uzávierky bodoval už v 18 zápasoch v rade a aktuálne je na 6. mieste v Západnej konferencii. Veľkú zásluhu na tom má Saros, ktorý chytá výborne.

V dvoch nočných zápasoch NHL hral zo Slovákov len Erik Černák, pri výhre Tampy nad Bostonom 3:1 nebodoval, na ľade strávil vyše 20 minút.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa pravidelne venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania


Nevedeli, čo s ním

Dôvodom na Sarosov možný odchod z tímu bol plánovaný začiatok prestavby Nashvillu. Vlani sa totiž skončila jeho 8-ročná séria postupov do play-off, v rámci ktorej si v roku 2017 zahral aj finále Stanleyho pohára.

Počas leta však vedenie tímu angažovalo nového generálneho manažéra Barryho Trotza a potom aj trénera Andrewa Brunetta.

Ich úloha bola jasná: získať na úkor niektorých súčasných väčších mien draftové výbery alebo mladých hráčov, ktorí by boli perspektívni pre ďalší vývoj tímu.

Jedným z ideálnych adeptov na výmenu mal byť práve Saros. Jeho zmluva za 5 miliónov dolárov ročne totiž

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie