Perlivá voda je univerzálna. Hasí smäd aj pomáha v domácnosti. SodaStream
StoryEditor

Perlivá voda dokáže viac, než len zahasiť smäd. Neuhádli by ste, na čo všetko sa dá ešte využiť

28.03.2024, 00:00
Zdravie

Spomeňme sýtenú vodu a prvé, čo vám napadne, je pohár osviežujúcej tekutiny, ktorá spoľahlivo zahasí smäd. Vedeli ste však, že sýtená voda má využitie aj v kozmetike a domácnosti?

Bublinky v sýtenej vode sa postarajú o chutnejší nápoj, no to zďaleka nie je jediné, čo dokážu. Perlivú vodu ocenia aj vaše rastliny, pleť a tiež domácnosť. Najlepší spôsob, ako mať k dispozícii kvalitnú perlivú vodu kedykoľvek, je spraviť si ju doma. So SodaStreamom si môžete kedykoľvek vytvoriť sýtenú vodu podľa toho, aké bublinky práve potrebujete a na aké máte chuť. Je to nákladovo aj ekologicky efektívnejšia alternatíva sýtenej vody, balenej v jednorazových PET fľašiach, ktorú musíte vláčiť z obchodu a s prázdnymi fľašami sa potom ťahať späť. A hlavne tým, že sa postaráte o vlastnú výrobu perlivej vody, bude vaša bublinková voda vždy čerstvá. Že ho ešte doma nemáte? Využite príležitosť a vyberte si svoj SodaStream teraz o 22 % lacnejší! Nám sa najviac páči červená Terra, no na e-shope sodastream.sk vás čakajú aj jej ďalšie verzie a ďalšie modely.

image

Červená Terra vynikne na kuchynskej linke aj v zasadačke. 

SodaStream
  1. Bublinkový čistiaci prostriedok

Perlivá voda je v skutočnosti skvelým ekologickým čistiacim prostriedkom. Stačí ju nastriekať na povrch alebo škvrnu a čistenie a leštenie vám pôjde oveľa jednoduchšie. Postriekajte sýtenou vodou zrkadlá a okná, preleštite a zbavíte sa nechcených šmúh.

  1. Bublinkový odstraňovač zápachu

Majitelia šteniatok a mačiatok dobre vedia, o čom je reč. Nekonečné utieranie mláčok je únavné, ešte nepríjemnejší je zápach, ktorý po nich zostane, najmä ak sa nehoda stala na koberci. Mláčku najprv poriadne utrite, potom na inkriminované miesto nalejte alebo nasprejujte sýtenú vodu, nechajte chvíľu pôsobiť a miesto znovu vyutierajte.

  1. Bublinkový odstraňovač škvŕn

Trocha šumivej vody si dokáže poradiť aj s čerstvými, nezapranými škvrnami na šatách. Na postihnuté miesto nalejte trocha poriadne nasýtenej vody, jemne pošúchajte a preperte.

image

Stačí jeden prístroj SodaStream a máte vždy dosť perlivej vody pre seba aj návštevy. 

SodaStream
  1. Bublinková pleťová voda

 Japonky a Kórejky jej účinky dobre poznajú a tak, ako sa ich kozmetika teší čoraz väčšej popularite aj u nás, tak sa do sveta rozbieha i tento trend. Jemne perlivá voda vraj dokáže pleť vyčistiť lepšie a šetrnejšie, než voda z vodovodu. Aziatky odporúčajú namočiť si tvár do misy s perlivou vodou na 10 – 15 sekúnd a v priebehu dňa si osviežiť pleť jemnou spŕškou sýtenej vody. Skúsite?

  1. Bublinkový booster pre rastliny

Osvieženie jemne sýtenou vodou ocenia aj vaše izbové rastliny. Trikrát do týždňa ich postriekajte bublinkovou vodou a odmenia sa vám krásnou farbou listov a bujnejším rastom. Perlivou vodou izbovej teploty môžete rastliny aj zalievať a určite ju ocenia aj rezané kvety vo váze.

  1. Bublinková prísada do pečenia

Keď do palacinkového cesta pridáte namiesto vody sýtenú vodu, alebo ňou nahradíte časť mlieka, palacinky budú jemnejšie a nadýchanejšie. S použitím perlivej vody budú Jemnejšie a ľahšie aj lievance, wafle, zákusky aj koláče.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. apríl 2024 05:04