Denis Vavro potvrdil záujem giganta. Slovenský obranca chce prestúpiť do Premier League

Slovensko

autor hetrik.sk

Denis Vavro potvrdil záujem giganta. Slovenský obranca chce prestúpiť do Premier League
Zdroj: Instagram/denisvavro

Slovenský futbalový reprezentant Denis Vavro patrí medzi adeptov, ktorí by mohli počas letného prestupového obdobia zmeniť dres.

27-ročný obranca je v najlepších rokoch, čo sa odzrkadľuje aj na jeho výkonoch na ihrisku v drese Kodane.


Rodák z Partizánskeho v poslednej dobe pútal pozornosť médií nielen výbornou formou, ale aj "kauzami" okolo faulu na Lukáša Haraslína či pizzou pre mladých dánskych hráčov po triumfe nad Žilinou v mládežníckej Lige Majstrov.

Aj na tieto témy sa rozhovoril práve reprezentačný obranca v najnovšej epizóde podcastu Spoza piva.

O svojej budúcnosti: Cez zimu nechcel nič meniť, snom je Anglicko

Viem, že by ma klub (v zime) aj tak neuvoľnil. To bolo prvé, čo povedali agentovi. Boli tam nejakí záujemcovia, no nechcel som teraz hlavne pred ME 2024 nič meniť. Uvidíme, čo sa stane do leta, či príde najaké zranenie alebo nie.

Chcem sa pripravovať v klube, kde to poznám. Nechcem povedať, že tu mám istú minutáž, ale veria mi a dobre sa tu cítim, aby som bol dobre pripravený na EURO, ak sa tam teda dostanem.

Chcel by som ešte niečo zmeniť, chcel by som vyskúšať Premier League alebo Bundesligu, viac ma však láka anglická liga. Je to viac môj štýl.

Uvidíme, bude to hlavne na klube, mám ešte zmluvu na dva roky a oni by si ma chceli udržať. Je to na nich, agentovi a musí sa to aj mne vyplatiť, či po životnej alebo futbalovej stránke. Nechávam to otvorené.

Záujem už prichádza napríklad z tureckého Besiktasu, to môžem povedať. Turecká liga je super, no chcel by som si radšej skúsiť Premier League a ísť do najlepšej ligy sveta a ukázať, že na to mám, vyhlásil Denis Vavro v podcaste Spoza piva.


Kauza vylúčenia proti Sparte Praha po faule na Lukáša Haraslína

Možno to vyzeralo tak, ako to vyzeralo, zraniť som ho však nechcel. Je to môj štýl, snažím sa ísť do každého zápasu naplno.

Skratka to vyšlo na neho, ak by tam bol niekto iný, tak to urobím na iného hráča. Veril som si, že tú loptu trafím a možno som ju aj trafil.

Nechcem teraz hovoriť, lebo aj tak ľudia pôjdu proti mne ako stále v poslednej dobe. My sme sa potom osobne o tom porozprávali, už je to za nami.

Stalo sa, čo sa stalo, on je zdravý a dáva góly. Možno mu to aj pomohlo, že mu niekto prebehol po nohách a trochu som ho nakopol.

Je sranda, že teraz proti Galatasarayu ho faulovali na červenú kartu a nikto o tom nepíše. Urobil to však Vavro a tak to treba dať do všetkých médií, doplnil.


Prestup za 10 miliónov eur do Lazia Rím nevyšiel podľa predstáv. Prečo?

Možno tam zohral úlohu aj fakt, že tam prišiel cudzinec a bol tam stály tréner, ktorý mal svojich hráčov.

Dostal som raz šancu a potom povedal, že mi ďalšiu nedá. Poviem tak, že po tom roku som to už ani v hlavne nezvládal, keďže som nehrával.

Chcel som hrať, bol som v mladom veku. Mal som už aj také plány, že to zabalím úplne kariérovo, pretože som nebol hlavou úplne v poriadku.

Robil som na tréningu iba kužele, behával alebo sedel na tribúne. Potom mi pomohlo, že som odišiel z Talianska do Španielska, kde som odohral 12 zápasov v La Lige a porovnal sa s najlepšími a vedel som, že na to stále mám.

Neskôr som sa zo zákona musel vrátiť do Talianska, dva roky som tam musel stráviť a to ma trochu pribrzdilo.

Povedal som si však, že chcem ukázať sám sebe, že na to mám. Potom som sa vrátil do Kodane a neľutujem toho.


Do Lazia si ma vyhliadol športový riaditeľ z Albánska, ktorý ma dlhšie sledoval a videl vo mne potenciál. Vysvetlil to všetkým okolo a možno tréner o tom nevedel.

Hneď na prvom tréningu sa ma opýtal, že kto som. To bolo pre mňa sranda. Pozeral som sa na neho, ok, ako keby som sem prišiel ako cudzinec, ktorý si zadarmo prišiel zatrénovať.

Musím povedať, že toho nakoniec neľutujem, pretože mi to ukázalo, že viem byť silný a nevzdal som sa v takej situácii.

Ja som chcel zostať v Taliansku, ich liga sa mi veľmi páčila. Nevyšlo hosťovanie v Janove, keďže som mal predtým zranenie.

Strašne som vtedy tlačil na klub, aby zobrali každú ponuku, pomaly by som bral aj Slovan Bratislava, aby som mohol hrávať.

Boli také plány sa dostaviť na Slovensko alebo do Čiech, aby som mohol niekde hrávať. Nakoniec ďakujem agentovi za to Španielsko. Tam som zase dostal chuť na futbal.

Potom už ten polrok ubehol a vydržal som a povedal som, že sa chcem vrátiť do Kodane. Poznám to tam, ľudia ma tam majú radi a chcem sa znovu baviť futbalom, dodal slovenský obranca na margo jeho pôsobenia v Laziu Rím.

Celú epizódu podcastu s Denisom Vavrom si môžete vypočuť TU.