Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budúci hviezdni obrancovia NHL, v top 7 je aj Slovák. Ako opísali schopnosti Šimona Nemca?

V budúcnosti budú patriť medzi top hviezdy zámorskej NHL. Prestížny web The Athletic sa pozrel na najperspektívnejších obrancov súťaže. Takých, ktorí robia príležitostne aj chyby, no vykazujú výnimočné črty, ktoré naznačujú ružovú budúcnosť.

27.03.2024 22:30
Šimon Nemec Foto:
Šimon Nemec predvádza parádne výkony vo svojej nováčikovskej sezóne v NHL.
debata

A v zozname siedmich obrancov od redaktora Harmana Dayala sa objavilo aj meno slovenského nováčika v NHL a hráča New Jersey Devils Šimona Nemca.

„Nemec, ktorý len pred mesiacom dovŕšil 20 rokov, zohral v tejto sezóne pre Devils prekvapujúco veľkú úlohu,“ napísal v úvode k rodákovi z Liptovského Mikuláša.

Upozornil na skutočnosť, že napriek tomu, že Slovák odštartoval sezónu v nižšej súťaži AHL v tíme Utica Comets, rýchlo sa prepracoval medzi najvyťaženejších hokejistov New Jersey Devils.

SR TEL hokej extraliga štvrťfinále Poprad Nitra POX Čítajte viac Po prvej tretine prehrávala už 0:3, senzačný obrat Nitry. Michalovce sú tretím semifinalistom

V súčasnosti sa jeho priemer zastavil na 19:52 min na zápas a viac času na ľad trávia iba Jack Hughes (20:48), John Marino (21:13) a Luke Hughes (21:15).

„Nemec síce nemá také čísla v produktivite ako Luke Hughes, ani hru tesne za kruhmi, ale v porovnaní s ním je z pohľadu obrannej hry kompletnejší nováčik,“ vystrúhal draftovej dvojke spred dvoch rokov poklonu redaktor The Athletic.

12. Žigmund Pálffy Čítajte viac Chcel pneumatiky, kúpil hneď celé auto. Pálffy perlil u Valábika s Gáboríkom: Má niekto také príbehy?

Len pre doplnenie, 20-ročný a od Nemca o osem mesiacov starší Jack Hughes v aktuálnej sezóne absolvuje prvú kompletnú sezónu v NHL. V doterajších 73 zápasoch nazbieral úctyhodných 40 bodov (9+31). Pre porovnanie, Nemec ich má na konte „iba“ 19 (3+16), no v porovnaní s Hughesom odohral o 22 zápasov menej.

„Neustále hrá takým spôsobom, ktorý by ste od nováčika nečakali. Napríklad ako v nedávnom zápase proti New Yorku Islanders, kde obral o puk Andersa Leeho, našiel štrbinu a potom perfektnou asistenciou našiel Alexandra Holtza,“ vysvetlil redaktor. Tu je spomínaná prihrávka:

Každopádne, podľa Dayala je Nemcova inteligencia na oboch koncoch klziska a jeho postoj v hre na jeho vek také pokročilé, že bude vzrušujúce sledovať, aký strop dosiahne počas svojich najlepších rokov.

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New Jersey Devils #Šimon Nemec