Apple ohlásil WWDC 2024!

WWDC 24
Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC ’24.

Tá sa bude konať už tradične päť dní, pričom v jej prvý deň môžeme očakávať keynote, kde dôjde k ohláseniu predovšetkým softvérových noviniek. Nie je totiž známe, že či sa tento rok dočkáme ohlásenia nového hardvéru na WWDC. S istotou však vieme, že dôjde k ohláseniu systémov iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, watchOS 11 a macOS 15. Očakávať tiež môžeme ohlásenie operačného systému visionOS 2. Takisto môže dôjsť k ohláseniu vydania okuliarov v nových krajinách. CEO spoločnosti Apple Tim Cook medzičasom potvrdil, že už v priebehu roka 2024 sa headset začne predávať v Číne. Pracovné ponuky na webe Applu navyše naznačujú distribúciu aj v krajinách ako Austrália.

Okrem toho má Apple v pláne odhaliť novinky týkajúce sa umelej inteligencie. Pred časom to naznačil Tim Cook, spoločnosť to vyzdvihla AI pri ohlásení MacBooku Air s M3 čipom. Najnovšie však na to poukázal aj Greg Joswiak. Na Twitteri totiž okomentoval chystanú konferenciu ako Absolutely Incredible, pričom v dlhej vete zdôraznil slová veľkými písmenami A, I.

Konferencia sa bude konať tento rok už v pomerne tradičnom čase, čiže od 10. júna do 14. júna. Tohtoročná konferencia bude, po vzore predošlých ročníkov, dostupná všetkým vývojárom zadarmo. Apple si dokonca v tejto súvislosti spustil nový YouTube kanál Apple Developer, kde plánuje nahrávať prednášky a obsah z tohtoročnej konferencie, k dispozícii zadarmo na zhliadnutie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť