Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

27. marca 2024

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku



Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády, známeho pod názvom Eurocorps. Udialo sa tak v rámci nedávno začatého vyšetrovania vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený. Informovali o ...



Zdieľať
eu 676x453 27.3.2024 (SITA.sk) - Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády, známeho pod názvom Eurocorps. Udialo sa tak v rámci nedávno začatého vyšetrovania vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený. Informovali o tom v stredu poľské úrady.


Vo vyhlásení poľského ministerstva obrany sa uvádza, že boli odhalené nové informácie týkajúce sa generálporučíka Jarosława R. Gromadzińského a začalo sa vyšetrovanie jeho bezpečnostnej previerky.

Gromadziński dostal príkaz urýchlene sa vrátiť z centrály Eurocorps vo francúzskom Štrasburgu a okamžite bude menovaný náhradník, uviedlo ministerstvo. Neboli poskytnuté žiadne ďalšie podrobnosti a Gromadziński nebol k dispozícii na vyjadrenie.

Nemecko a Francúzsko založili zbor v roku 1992 na podporu rôznych misií Európskej únie a NATO. Medzi jeho šesť rámcových krajín patrí aj Belgicko, Španielsko, Luxembursko a Poľsko, zatiaľ čo Rakúsko, Grécko, Taliansko, Rumunsko a Turecko sú pridruženými krajinami.

Zbor Eurocorps pôsobil na stabilizačných a bezpečnostných misiách na Balkáne a v Afganistane, ako aj na výcvikových misiách v Afrike.


Zdroj: SITA.sk - Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Aliancia za rodinu žiada Pellegriniho, aby zastavil transsexuálnu revolúciu a ochránil deti pred „šialenosťami“
<< predchádzajúci článok
Čínsky prezident Si Ťin-pching chce užšie obchodné vzťahy so Spojenými štátmi, stretol sa s americkými podnikateľmi