Prečo

Prečo mať doma kvalitný Aloe vera gél?

Aloe vera (resp. „po našom“ aloa pravá) je sukulentná rastlina, ktorá rastie v subtropických a tropických oblastiach. I keď sa využíva aj ako okrasná rastlina, jej hlavné použitie nájdeme v zdravotníctve, či v kozmetike.

Prečo mať doma aloe vera gel
Zdroj obrázka: Autor: pauchi / Stock.adobe.com

Kvalita a jednoduché používanie

Na trhu je tak množstvo produktov, ktoré sa vyrábajú z tejto rastliny. Ak chcete využívať účinky Aloe vera, niektorý z nich by nemal chýbať aj vám. Náš tip? Jednoznačne obľúbený Aloe vera gél. Ide o kvalitný gél vyrobený z čistej šťavy Aloe vera, ktorá bola lisovaná za studena, aby sa v nej zachovali všetky stopové prvky.

Spôsob používania Aloe vera gélu nie je ničím odlišný od iných podobných produktov. Jednoducho stačí na postihnuté miesto naniesť potrebné množstvo gélu a jemne ho vmasírovať do pokožky. A kedy je teda dobré Aloe vera gél používať?

Účinky Aloe vera gélu

Aloe vera gél vám v prvom rade môže pomôcť pri rôznych kožných problémoch, akými sú napr. lupienka, atopická dermatitída, či rôzne ekzémy. Dokáže totiž prispieť k zníženiu podráždenia a svrbenia pokožky a tiež k jej lepšiemu hojeniu. Aloe vera gél vám tiež môže pomôcť urýchliť hojenie popálenín a iných poranení kože, či zbaviť vás baktérií a plesní. Taktiež má tendenciu posilňovať drobné cievky a zamedziť ich praskaniu.

Aloe vera gél má aj ďalšie potenciálne účinky, ktoré sa hodia napríklad aj teraz na jar pri práci v záhrade a okolo domu, či už pripravujete záhradku na novú sezónu, alebo nosíte pevné plotové tvárnice na váš nový plot. Aloe vera gél vám totiž môže pomôcť znížiť bolesti svalov a kĺbov, ale tiež pomáha chrániť pokožku pred slnečným žiarením.

Ak slnečné žiarenie pri práci v záhrade (alebo pobyte na slnku všeobecne) podceníte, Aloe vera gél vám môže pomôcť upokojiť podráždenú, či spálenú pleť. Rovnako je dobré po ňom siahnuť aj v prípade uštipnutia hmyzom, keďže môže potlačiť svrbenie a opuch.

Podobné články

Pridať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button