Dobré noviny
Vďaka jednému triku sa nepripečie. Veselý veľkonočný cheesecake Katky Brychtovej žiari farbami
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Vďaka jednému triku sa nepripečie. Veselý veľkonočný cheesecake Katky Brychtovej žiari farbami

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. — Foto: Instagram/katarinabrychtova, our.playroom.diary

Tento čas v roku je pre moderátorku hlavne o pokoji a o čase strávenom s najbližšími.

Nemajú modernú Veľkú noc, celá je pre ňu skôr o pokoji a o rodine. Katka Brychtová prezradila, že sviatky trávia na milovanej chalupe na myjavských kopaniciach, kde už pozná takmer každý strom. V stodole sa spolu so súrodencami hrávali na schovávačku, pripravovali pre rodičov vystúpenia alebo si vonku kopali loptu.

Milované kopanice

„Keď sme boli malí, nemali sme tam teplú vodu, takže sme sa kúpavali na dvore vo veľkom šafli, kam nám naliali vodu zohriatu na peci,“ s úsmevom spomínala pre Nový Čas. Kopanice sú pre Katku dodnes miestom, na ktoré sa veľmi rada vracia. Počas veľkonočných sviatkov tu trávi čas s celou rodinou.

„Vo veľkom hráme spoločenské hry, ideme na prechádzku. Skôr je to o takom voľne, o tom, že sme konečne všetci spolu,“ opísala pre Pravdu. Tento čas v roku bol pre ňu vždy o pokoji a vďaka bývalým spolužiakom jej dcéry sa doteraz občas stáva, že sa jej ujde šibákom po nohách. Okrem toho, že je známou moderátorkou, vychýrené sú aj jej recepty.

Na sviatočnom stole nechýba jej typický jarný koláč či pudingová misa. Najveselší z receptov je však ten na jedlo, ktoré nie je úplne tradičné -  veľkonočný cheesecake. Aby sa nepripiekol, na to má Katka jednoduchý trik - keď mastí bok formy, maslom rozhodne nešetrí. „Čím viac vymastíš, tým lepšie vo všeobecnosti, lebo sa ti to potom nepripečie,“ odporúča.

Veselý veľkonočný cheesecake podľa Katky Brychtovej:

Recept nájdete na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?