Otecko za trest ostrihal svojej dcére vlasy nakrátko. Keď zistíte, prečo to urobil, budete súhlasiť

Dana Kleinová

Foto: Image by karlyukav on Freepik

Otecko sa rozhodol potrestať dcéru tým, že jej ostrihal vlasy na krátko. Jeho mama mu za to vynadala, no ľudia na internete súhlasia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako píše portál KidSpot, jeden otecko sa rozhodol podeliť o svoj príbeh, keď jeho rodina označila jeho trest za príliš krutý. On však dcéru varoval vopred, čo sa stane, ak ho neposlúchne. Odmietala si totiž česať vlasy a jemu nakoniec pretiekol pohár trpezlivosti a rozhodol sa ju ostrihať nakrátko.

Foto: Image by pvproductions on Freepik

Varovanie nezabralo

Otec sa obrátil na rodičovské fórum, kam napísal svoj príbeh. Vysvetlil, že sa už rok snaží vysvetliť svojej 7-ročnej dcére, že si musí dennodenne česať vlasy. „Posledný rok som ju upozorňoval, že ak si nezačne česať vlasy aspoň dvakrát denne, dám jej ich skrátiť,“ dodal.

Vysvetlil, že sa kvôli česaniu vlasov hádajú každý deň a on aj jej mama sa nakoniec zhodli, že ak sa to nezlepší, nechajú ju ostrihať. Obaja česanie považujú za bežnú rannú hygienu, no presvedčiť o tom ich dcéru sa zdalo nemožné. Otec má navyše tiež dlhé vlasy, a tak presne vie, koľko starostlivosti je pre ne potrebné.

„Povedal som jej, že ak to dokážem ja, zvládne to aj ona. Viackrát som jej ukázal, ako si svoje dlhé vlasy dám dopredu na hruď, aby som si prečesal konce vlasov, aby som jej to uľahčil. Ja si češem vlasy zospodu a pomaly pokračujem hore, čo som sa ju tiež snažil naučiť. Viem česať vlasy, keďže tie moje sú dlhé… Nemusí byť sebestačná, ale musí to aspoň skúsiť,“ pokračoval otecko. Jeho plán však nevyšiel, a tak sa rozhodol pre drastické riešenie.

„Ostrihal som jej vlasy na dĺžku po ramená. Bola zničená. Ešte hodinu pokračovala v plači, keď som ju viezol k mojim rodičom, ktorí ju mali strážiť, kým som bol v práci. Moja matka a moja sestra boli obe veľmi sklamané mojím rozhodnutím. Moja mama mi povedala, že zničím svoju dcéru, ak nezačnem chodiť na hodiny rodičovstva a že ostrihanie vlasov bolo úplne zbytočné,“ uzavrel otecko svoj príbeh.

Ľudia s ním súhlasili

Najnovšie články