Cestná doprava

Jubilejné Kangoo pre La Poste

Jubilejné Kangoo pre La Poste. Francúzska La Poste, dlhoročný zákazník spoločnosti Renault s vysokým podielom elektrických vozidiel, dostala v závode v Maubeuge kľúče od svojho štvormiliónteho vozidla Renault Kangoo.

Závod Maubeuge vo Francúzsku vyrobil od roku 1997 viac ako 4 milióny vozidiel Renault Kangoo, vrátane viac ako 100-tisíc 100 % elektrických vozidiel. Od svojho uvedenia na trh je Kangoo pre značku Renault skutočným laboratóriom pre elektrické vozidlá a ich industrializáciu.

Príbeh Renault Kangoo

V roku 1997 zišiel z výrobných liniek závodu v Maubeuge prvý Renault Kangoo, ktorý svojím jedinečným, praktickým dizajnom a po prvýkrát aj posuvnými bočnými dverami otvoril segment MPV. O 25 rokov neskôr sa Renault Kangoo, dostupný v 50 krajinách sveta, predal vo viac ako 4,4 miliónov kusov. Z toho 4 milióny sa vyrobili v Maubeuge, centre excelentnosti v srdci Ampere ElectriCity (Renault Kangoo sa už 25 rokov vyrába aj v Argentíne pre juhoamerický trh). Je to tiež najpredávanejšie elektrické vozidlo vo svojom segmente, pričom od roku 2011 sa v Európe predalo viac ako 100 000 elektrických vozidiel Renault Kangoo.

Rodina Kangoo sa v priebehu rokov rozrástla a priťahuje širokú škálu zákazníkov s rôznym profilom. Kangoo umožňuje rodinám a profesionálnym vodičom vyraziť na cesty v úplnom pohodlí vďaka nezávislým modulárnym sedadlám a povestnej obývateľnosti vozidla. V predĺženej verzii Grand Kangoo ponúka 7 skutočných modulárnych sedadiel až 1024 rôznych konfigurácií. Kangoo Van je zasa dokonalým spojencom pre profesionálov vďaka kľúčovým inováciám, ako sú „Sésame ouvre-toi“, ktoré ponúka najlepšie bočné otváranie na trhu so šírkou 1,45 m, skladací vnútorný strešný nosič „Easy Inside Rack“, 3 predné sedadlá so sklopnými stredovými operadlami, ktoré tvoria mobilnú kanceláriu, a takmer 60 litrov úložného priestoru v kabíne vrátane zásuvky „Renault Easy Life“.

Kangoo Van je k dispozícii aj vo verziách s kabínou pre posádku a s dlhou kabínou L2. K dispozícii je aj verzia s podlahovou kabínou, jediná svojho druhu na trhu, ktorá ponúka širokú škálu možností prispôsobenia od výrobcov nadstavieb schválených spoločnosťou Renault. Závod v Maubeuge vyrába všetkých členov rodiny Kangoo vrátane spaľovacích aj 100 % elektrických verzií, pre ktoré sa batérie montujú priamo na mieste.

Prvá generácia z roku 1997 oslovila La poste a Kangoo tvorí jej autopark dodnes

Kangoo s výrobným č. 4 milión pre La Poste

V decembri 2023 odovzdali predstavitelia Renault kľúče od štvormiliónteho vozidla firme VEMIPOSTE, dcérskej spoločnosti skupiny La Poste. La Poste patrí medzi veľkých odberateľov Kangoo počas celej jeho histórie. La Poste je dlhoročným zákazníkom spoločnosti Renault. Už viac ako sto rokov používa pošta na doručovanie pošty a balíkov obyvateľom francúzske úžitkové vozidlá Renault.

Spoločnosť La Poste, ktorá je priekopníkom elektrickej mobility s využívaním elektrických vozidiel od roku 1904. Je svetovým lídrom, pokiaľ ide o jej 100 % elektrický vozový park, a je kľúčovým partnerom pri vývoji a úspechu 100 % elektrických úžitkových vozidiel Renault. Vďaka účasti na elektrickom programe Renault Express v 80-tych rokoch minulého storočia a následnému získaniu najväčšieho autoparku elektrických vozidiel od roku 2011, najmä vďaka vozidlu Kangoo Z.E, je vzťah medzi spoločnosťami La Poste a Renault výhodným partnerstvom, ktoré zohralo dôležitú úlohu v postavení výrobcu ako priekopníka a lídra v tejto oblasti.

Historický žltý odtieň, ktorý Renault Kangoo používa na doručovanie pošty a balíkov, sa dokonca stal ikonickým u japonských zákazníkov, kde je vozidlo mimoriadne obľúbené, a v roku 2015 sa v Japonsku dokonca predalo 150 kusov limitovanej edície „La Poste“. Kangoo si v Japonsku vybudovalo kult. Každý rok od roku 2008 sa na hore Fuji zhromažďuje viac ako 2 000 ľudí, aby sa zúčastnili na Kangoo Jamboree. A celý závod je prispôsobený týmto konkrétnym požiadavkám. Tamojší tím kontroly kvality zabezpečuje, že každý model dodaný do Japonska im vyhovuje. Je úžasné vidieť taký fanklub v ďalekom Japonsku.

4-miliónte Kangoo pre VEMIPOSTE

Zdroj
transport.sk
Editor
Viliam Bujna, zdroj: Renault

Prečítajte si aj

Back to top button