Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostrá kritika za remízu so Slovákmi: Je ťažké byť Nórom. Hviezdny Haaland to zobral na seba

"Nórsko malo nad Slovenskom totálnu prevahu, no víťazstvo opäť prišlo," napísal nórsky web nrk.no na remízu 1:1 v priateľskom zápase. Nerozhodný výsledok zobral na seba kanonier Erling Haaland, ktorý nepremenil penaltu.

27.03.2024 15:09
Erling Haaland Foto:
Erling Haaland sa proti slovenskej reprezentácii gólovo nepresadil.
debata (3)

Kapitán Martin Odegaard krásnou strelou trafil brvno bránky Mareka Rodáka, Alexandrovi Sorlothovi neuznal rozhodca gól na 2:0 po faule na Adama Oberta. A Erling Braut Haaland nepremenil penaltu.

Nórski futbalisti proti Slovákom väčšinu času herne dominovali, no opäť prišli o víťazstvo v záverečných minútach. Konkrétne v tej 86. vyrovnal Ondrej Duda.

„Je to šialené. Zápas sme mali celkom pohodlne vyhrať,“ uviedol pre NRK Odegaard. „Pre Nórsko je to déjà vu, je to úplne hrozné sledovať. Hráči sa musia cítiť hrozne, že sa to stáva znova a znova, znova a znova,“ skonštatoval expert webu Kristoffer Lokberg o ďalšom inkasovanom góle v závere zápasu.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo ukázal v Lisabone nové žihadlo. Na 100 km/h vystrelí za dve sekundy a stálo majland

S posledným gólom od Dudu dostalo Nórsko pod vedením súčasného trénera Ståleho Solbakkena spolu 34 gólov, pričom 13 z nich prišlo v posledných desiatich minútach hry. „Je to trochu šialená. Nemám na to žiadnu odpoveď,“ reagoval Odegaard.

Samotného reprezentačného trénera TV 2 konfrontovala s tým, že Nórsko po 80. minúte zápasov za posledný rok inkasovalo až osemkrát. „Musíme to vyriešiť skôr, ako sa na jeseň začne Liga národov. Pre tím je to teraz trauma a chalani na to myslia. Nie je to náhoda a musím sa uistiť, že to odstránim,“ povedal Solbakken.

Erling Braut Haaland, ktorý v druhom polčase nepremenil penaltu a nezvýšil na 2:0, na svojom Instagrame zverejnil, že berie na seba vinu za to, že víťazstvo národnému tímu uniklo. „Prepáčte všetkým. Kvôli mne sme dnes nevyhrali,“ napísala hviezda Manchestru City.

12. Žigmund Pálffy Čítajte viac Chcel pneumatiky, kúpil hneď celé auto. Pálffy perlil u Valábika s Gáboríkom: Má niekto také príbehy?

Experti však ľahkovážne odohratých druhých 45 minút svojim reprezentantom neodpustili. „Neviem, či sa smiať, alebo plakať. Dominujeme, tvoríme, ale zápas jednoducho nemôžeme vyhrať,“ povedal Lokberg.

Poda Jespera Mathisena z TV 2 bolo vidieť, ako strácali domáci v druhej časti sebavedomie, skritizovali obranný zákrok Skiriho Ostigårda, ktorého pripravil o loptu Dávid Ďuriš. „Opäť sme videli tím, ktorý nedokáže byť dostatočne pevný dostatočne dlho.“

Podľa Lokberga musí byť hrozné byť nórskym reprezentantom s touto kliatbou záverečných minút, ktorá nad futbalistami visí. Kapitán Odegaard však poukázal na mnoho dobrý vecí a dodal, že výsledok je pre hráčov jednoznačne sklamaním.

Hodnotenie Slovákov v stretnutí proti Nórsku Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Futbalistov reprezentácie sme hodnotili...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #nórska futbalová reprezentácia #slovenskí futbalisti #Erling Haaland