Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcel pneumatiky, kúpil hneď celé auto. Pálffy perlil u Valábika s Gáboríkom: Má niekto také príbehy?

Prezentovali ho, ako najočakávanejšieho hosťa svojho podcastu. Bývalým hokejovým reprezentantom Mariánovi Gáboríkovi a Borisovi Valábikovi sa podarilo dostať pred mikrofón legendárneho Žigmunda Pálffyho. A zábava sa mohla začať.

27.03.2024 13:17
12. Žigmund Pálffy Foto:
Žigmund Pálffy vo svojich začiatkoch v NHL v drese New Yorku Islanders.
debata (1)

Okrem hokejových tém sa známa dvojica často a rada pýta najmä na pikošky zo súkromia bývalých aj súčasných hokejistov. A inak tomu nebolo ani v prípade Pálffyho.

Jednou z najvtipnejších historiek bola o tom, ako si majster sveta z Göteborgu 2002 išiel kúpiť zimné pneumatiky na auto. „Ja som to nikomu nehovoril, neviem, odkiaľ to máte,“ nechápavo sa pozeral na dvojicu spíkrov. „Mal som vtedy Porsche Turbo a potreboval som zimné pneumatiky. Išla zima,“ začal rozprávať Pálffy.

„Borec za mnou prišiel a hovorí: Ale nemáme pán Pálffy také pneumatiky. My máme 'súvečka. Tak som videl Volkswagen zo zimnými gumami a vravím: Tak si ho zoberiem. A dva a pol milióna ma stál ten Touareg,“ prezradil Pálffy.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Famózny Slafkovský, bod ho katapultoval do histórie. Lepšieho juniora slávny Montreal ešte nemal

Uvedomoval si, že pneumatiky by ho vyšli podstatne lacnejšie. „Ale oni povedali, že ich nezoženú. Tak som jazdil na Touaregu a po 500 kilometroch sa mi pokazil, keď som išiel z Bratislavy do Skalice. Odišiel motor,“ skonštatoval skalický odchovanec.

Gáborík si predstavoval, ako sa Pálffy obzerá po predajni a hľadá vhodný model, no tak to nebolo. „Stál rovno predo mnou. Tam neboli iné autá. Neriešil som výbavu. Zobral som ho hneď, veď malo zimné pneumatiky. Tie som potreboval,“ opakoval podstatu vyriešenia problému. Čo tam po gumách, rovno kúpiť nové auto.

Ostravar Arena Čítajte viac Česi chystajú na MS v hokeji novinku. Slovenskí fanúšikovia v Ostrave uvidia svetový unikát

Pálffy sa neustále čudoval, odkiaľ dvojica vedela o tomto príbehu, keďže on ho nikomu nevravel a bolo to už veľmi dávno. „A čo si myslíš, že ten predajca si to nechal pre seba? Veď je to highlight tvojej kariéry,“ podpichol bývalého spoluhráča z reprezentácie Gáborík.

Menej vtipná bola príchode z čias, keď sa ako 20-ročný sťahoval zo Skalice do New Yorku, keďže ho draftoval v 2. kole z 26. miesta New York Islanders. „Prechod do Ameriky bol ťažký, však keď ideš zo Skalice, tak to je, ako keby si skočil zo sanfranciského mostu,“ pousmial sa Pálffy.

Ani jeho príchod do mesta, ktoré nikdy nespí, nebol bezproblémový. „Išiel som do New Yorku sám. Tam ma čakali a ja som pozeral na vežiaky. V Skalici máme iba ten kostol…“ zabával ďalej.

13. Adam Liška Čítajte viac Slovenský útočník bude v kariére pokračovať v Rusku. S klubom KHL sa dohodol na predĺžení zmluvy

Odvoz mu mal zabezpečiť český kolega v Islanders, no nevydalo. „Volal som s Davidom Volekom, ten sa na mňa vykašľal. Prišiel po mňa nejaký kustód a odviezol ma na hotel,“ vysvetlil s tým, že ho prekvapilo, že hokejisti si vtedy nepomáhali.

Každopádne, návšteva Pálffyho u dvojici Boris a Brambor nesklamala. „Existuje nejaký hokejista, ktorý má takéto story, ako mám ja?“ opýtal sa Skaličan, keď prišlo na jeho životné skúsenosti. Tisíce divákov a hokejových fanúšikov si môžu povedať, že takmer s istotou nie.

Z chlapca je mladý muž. Pikošky o J. Slafkovskom Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Koncom týždňa ho čaká životný prestup. Z...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #Marián Gáborík #Žigmund Pálffy