Prešovský kraj napreduje, za obcou Výrava bude nový most za viac ako pol milióna eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Medzilaborce
Za obcou Výrava sa buduje nový most. Foto: www.facebook.com
Tento článok pre vás načítala AI.

V Prešovskom kraji v súčasnosti napredujú viaceré cestné akcie. Medzi inými je to aj výstavba nového mosta za obcou Výrava (okres Medzilaborce). Ide o investíciu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktorú realizuje Správa a údržba ciest PSK za viac ako pol milióna eur. V súvislosti so stavbou platia na ceste aj dopravné obmedzenia.

Ako informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, nové premostenie za obcou Výrava je hotové zhruba na úrovni 30 percent. Kompletne sfinalizované má byť v októbri tohto roku.

„V uplynulých týždňoch sa na stavbe vykonalo položenie štyroch z deviatich prefabrikovaných tyčových nosníkov mosta, ktoré z dôvodu ich vysokej hmotnosti realizoval vysokozdvižný žeriav,“ uviedla Jeleňová. Nasledovať podľa nej bude zhotovenie nosnej konštrukcie pravej strany mostného objektu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Celkové náklady stavby predstavujú 504-tisíc eur. Ako informuje SÚC PSK, počas prác platia na ceste druhej triedy v mieste budovania mosta dopravné obmedzenia.

„Tie spočívajú v zúžení cesty do jedného jazdného pruhu a v znížení maximálnej povolenej rýchlosti na 30 km/h. Cestná premávka je regulovaná dočasným dopravným značením s využitím svetelnej signalizácie,“ uviedli krajskí cestári.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daša Jeleňová
Firmy a inštitúcie PSK Prešovský samosprávny kraj (VÚC)