Hazardné hry sú na Slovensku veľmi obľúbené, čo potvrdzuje aj vysoký záujem o stávkovanie na súčasné prezidentské voľby. Práve na voľby či odovzdávanie Oscarov stávkujú podľa stávkových kancelárií aj takzvaní „sviatoční“ stávkari, ktorých oslovia práve takéto výnimočné udalosti. Veď v niektorých stávkových kanceláriách už stávky na prezidentské voľby presiahli jeden milión eur.

Objem stávok rastie

Najväčšie zastúpenie majú na Slovensku online hazardné hry. Potom sú to ešte stále takzvané videolotérie, teda bežné hracie automaty, aké sa dnes nachádzajú v herniach a kasínach. Tretie miesto uzatvárajú stávkové hry. Čo sa týka smerovania, dá sa všeobecne povedať, že vývoj na Slovensku kopíruje európsky trh.

Odkedy sa na Slovensku otvoril trh online hazardných hier, Úrad pre reguláciu hazardných hier zaregistroval jeho markantný medziročný nárast. Z pohľadu výťažku do štátneho rozpočtu narástol medzi rokmi 2020 a 2021 až dvojnásobne. Za minulý rok putovalo do štátneho rozpočtu z hazardných hier viac ako 300 miliónov eur. Z toho viac ako 93 miliónov bolo z internetových kasín, za ktorými nasledujú kurzové stávky.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa