Denník N

Hrubo. Neodborne. Neslušne

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď Martina Šimkovičová nastúpila za stranu SNS ako ministerka kultúry, tvrdila, že má vlastnú víziu. Jej prvé kroky – vyjadrenie, že slovenská kultúra musí byť slovenská a žiadna iná, alebo list českému ministrovi kultúry – boli na smiech. Rýchlo však začalo byť jasné, že ďalej už to nebude smiešne, ale pre kultúru nebezpečné.

SNS dáva úplne jasne najavo, o čo jej ide. Najnovším príkladom je Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti. Keď na ministerstve kultúry rozhodli o odvolaní riaditeľky, oznámili jej to bez uvedenia konkrétneho dôvodu. Pri prvom vzájomnom stretnutí, ktoré trvalo dve minúty.

Na ďalší deň ministerskí úradníci napochodovali do Bibiany uviesť novú riaditeľku. Tá vyhlásila, že je ekonómka a jej doterajšie skúsenosti s prácou v odbore spočívajú v tom, že má dve deti. Vzápätí sa ukázalo, že sa pozná s ministerkou a rovnako ako ona býva v rakúskej obci Kittsee.

„Robíte to len preto, lebo môžete?“ spýtali sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Martina Šimkovičová

SNS

Komentáre, Kultúra

Teraz najčítanejšie