Čas odložiť bundy. Veľká noc so sebou prinesie zmenu v počasí, očakávať môžete letné teploty

Dana Kleinová

Foto: Pexels

Hoci sa k nám konečne dostáva jarné počasie, niektoré časti Slovenska trápi vietor či dažde. Veľká noc však so sebou prinesie teploty, pre ktoré budete mať pocit, že je vonku leto.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informoval portál TV Noviny, začiatok jari so sebou priniesol striedanie vyšších a nižších teplôt. Odborník upozorňuje, že si máme na túto hojdačku teplôt zvyknúť, no dobrou správou je, že nás teraz čakajú vyššie teploty. Počas voľných dní tak budete môcť odložiť bundu a v niektorých častiach Slovenska teplomer ukáže až 25 stupňov.

Foto: Pexels

Oteplí sa

Klimatológ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavol Faško pre portál Televízne noviny poukázal na striedanie teplôt: „V Moravskom Svätom Jáne na Záhorí bola v sobotu (23. 3.) denná teplota 22,1 stupňa Celzia, zatiaľ čo o deň neskôr to bolo len 10,2 stupňa Celzia.“

Pre ľudí má však dobré správy. Počas sviatkov nás čaká teplé obdobie, ktoré je pre marec naozaj neobvyklé. „Budú to hodnoty typické pre koniec apríla či začiatok mája, takže ide preto o takmer až dvojmesačný posun,“ vysvetlil odborník.

Podľa súčasných predpovedí môžeme od soboty do Veľkonočného pondelka očakávať najvyššiu teplotu 24 stupňov. Je však možné, že sa budú lámať rekordy a teplota vystúpi ešte vyššie. „Pôjde o striedanie slnečných aj oblačných období, no v oboch prípadoch s pomerne silným vetrom, ktorý sčasti môže brzdiť vzostup teplôt. Napriek tomu sa však niekde môžu dostať až k letným hodnotám, teda nad 25 stupňov,“ ozrejmil Faško.

Najnovšie články