Pôstna výzva Pomôžte, aby vzniklo niečo nové, krajšie či lepšie

Jozef Husovský
Jozef Husovský

Jednou z vecí, ktoré môžeme dopriať sebe aj druhým, je práve inšpirácia Božím slovom.

Jednou z vecí, ktoré môžeme dopriať sebe aj druhým, je práve inšpirácia Božím slovom.

Jozef Husovský

Jozef Husovský

Pomôžte, aby vzniklo niečo nové, krajšie či lepšie

Milí čitatelia Minizamyslení,

počas týchto dní Veľkého týždňa ešte viac rozmýšľame nad významom pôstu v našich životoch. Ak sa rozhodneme pre pôst iba preto, že to vyžaduje nejaký zákon či prikázanie, takýto pôst nemá veľký význam. Ak k pôstu vykročíme ako k prostriedku na to, aby sme boli lepší a aby bol lepší svet okolo, vtedy mu vtlačíme opravdivý zmysel.

V pôste si niečo odopierame, ale len preto, aby vzniklo niečo nové, krajšie či lepšie. Okrem toho, že sa zbavujeme toho, čo už nepotrebujeme, pôst má aj pozitívny aspekt. Aj keď nevytvára nič na prvý pohľad prevratné, predsa len robí nás citlivejšími voči tým, ktorí sa ani nemusia postiť. Pretože si nemôžu dovoliť čokoládu, cigarety, whisky či mäso.

Azda aj preto Richard Rohr ponúkol mužom, ktorí sa na omšiach nudili a nevideli v nich zmysel, aby mu prišli pomôcť budovať domčeky pre chudobných. A muži prišli. Vzdali sa teplých papúč, pohodlia, večerného futbalu a vôbec svojho komfortu. Bol to pre nich istým spôsobom pôst. Pôst, ktorý priniesol veľké dielo.

Jednou z pôstnych aktivít na tento týždeň môže byť aj podpora Minizamyslení a ďalších duchovných článkov, ktoré vám chceme aj naďalej prinášať. Je to niečo, čo vás niečo stojí, ale na konci to prinesie úžitok. Alebo môžete urobiť radosť svojim blízkym či priateľom, ktorí si to nemôžu dovoliť, a predplatiť im odoberanie Minizamyslení.

Cesta od autora až po ranný e-mail či webovú stránku totiž nie je krátka a priamočiara. Pomôžte nám, prosím, a podporte tvorbu Minizamyslení od ich vzniku až po úspešnú distribúciu do vašich rúk. Potrebujeme vás, aby sme mohli pokračovať. 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia
Diskusia