Päťročné čakanie Ice Dream bolo blízko ku koncu, proti bola Ševčíková

Tak blízko ešte v tejto sezóne k víťazstvu neboli. Hokejistky Ice Dream Čaňa viedli v záverečnom zápase ročníka 2023-24 nad Vlčicami zo Žiliny ešte v 50. minúte 2:0. Na striedačke tak postupne narastalo radostné očakávanie momentu, na ktorý čaká tento klub už od 19. januára 2019 (Košičanky vtedy vyhrali v Martine 4:0).

Štadión v Čani si však napokon premiérový víťazný pokrik domácej šatne nevypočul. Proti bola Nina Ševčíková, ktorá strelila v priebehu 45 sekúnd dva góly a víťazný obrat hokejistiek spod Dubňa zavŕšila v 59. minúte Vanesa Mejsnarová.

„Bolo to veľmi zložité. Po dvoch tretinách sme boli výsledkovo i psychicky dole. Stále sme však verili v obrat a tak sme to otočili,“ spokojne si odfúkla stále iba 14-ročná útočníčka, ktorá pomohla k bleskovému obratu ôsmym a deviatym gólom sezóny. Zaznamenať mohla aj hetrik, no pár minút pred svojim prvým presným zásahom nepremenila trestné strieľanie. „Nevyšlo to na prvý pokus, ale musíte čakať na správnu chvíľu. Ďakujem všetkým spoluhráčkam, pretože tie moje góly neboli iba o mne. Teším sa, že sme zakončili sezónu víťazstvom a cestou domov to môžeme osláviť.“

Ševčíková predviedla po oboch svojich góloch kreatívne oslavy. „S babami sme povymýšľali viaceré veci a sľúbila som im, že keď skórujem, tak niečo predvediem. Hokej je pre nás zábavou a teraz niečo spoločne pojeme a potešíme sa. Určite si však rozoberieme aj zápas, pretože to z našej strany nebolo ideálne,“ priznala mladá útočníčka, ktorá hráva hokej aj s chlapcami v Považskej Bystrici. Medzi „vlčicami“ je druhú sezónu a vlani tak zažila aj hru po boku fantastickej Nely Lopušanovej. „Vybojovala nám veľa víťazstiev a dala nám veľa. Ja osobne som sa snažila naučiť od nej čo najviac a bodaj by som mala raz podobne úspešnú kariéru ako ona. Hokej však nie je o jednej hráčke a aj po jej odchode sa snažíme napredovať a víťaziť.“

Víťaziť sa stále nedarí tímu Ice Dream. V záverečnom súboji sezóny k tomu mali zverenky trénera Mareka Danka veľmi blízko a niet divu, že po strate dvojgólového vedenia pripomínala domáca šatňa slzavé údolie.

„Bolo to veľmi ťažké,“ priznala obrankyňa Anna Gillová. „Celú sezónu sme dreli na to, aby sme konečne vyhrali. Veľmi sme sa snažili, dlho sme to krásne držali, ale napokon to zlyhalo. To však vôbec nevadí, pretože pred nami je ešte veľa sezón a tie víťazstvá určite prídu.“

Pätnásťročná zadáčka len s ťažkosťami potláčala slzy smútku, úsmev jej však prinavrátila spomienka na 24. minútu zápasu. V presilovej hre o dve hráčky totiž strelila svoj prvý gól kariéry.

„Gól ma veľmi potešil. Poctivo som trénovala vinkle, pretože mám tendenciu strieľať nahor. Konečne to vyšlo a dlho to vyzeralo, že tým gólom pomôžem k bodom. Škoda, že to nevyšlo, ale teším sa aspoň z gólu,“ pousmiala sa A. Gillová.

Sezónu bez ukoristeného bodu vníma realisticky. Smútiť nemá význam a práve naopak – túžba po víťazstve musí byť hlavnou motiváciou do letnej prípravy.

„Toto už nezmeníme, ale máme veľmi mladý tím a potrebujeme popracovať na nových sezónach. Som presvedčená o tom, že budeme aj víťaziť. Už teraz sa teším na letnú prípravu, na turnaj v Brne a potom na novú sezónu. Chodíme na teambuildingy, šatňa drží spolu a aj túto sezónu si pôjdeme určite spoločne zhodnotiť. Síce sme nevyhrali, ale určite sme sa zlepšili a zažili sme veľa pekných zápasov,“ dodala s nádejou v hlase 15-ročná Anna Gillová.