Seriál Power fest je neoddeliteľnou súčasťou motoristickej sezóny pre každého pravého nadšenca pre rýchlosť a adrenalín. Najšialenejšia motoristická disciplína prináša najväčšiu koncentráciu výkonu na meter štvorcový a už 20 rokov nás obdarúva kvalitnými podujatiami nabitými adrenalínom. Drag mašiny s ohlušujúcim výkonom a krčivými balónmi na poháňaných nápravách, najrýchlejšie pouličné rakety, upravené superšporty a nenápadné mestské autíčka pretvorené na luxusné kupé, spolu s motorkármi, ktorí na svojich strojoch s výkonom až do 600 koní zdolávajú zákony fyziky - to všetko tvorí tento obľúbený fenomén drag racingu u nás.

V roku 2024 sa nadšenci šprintérskych súbojov môžu tešiť na päť majstrovských kôl. Pretekári budú tradične súťažiť v troch základných kategóriách - Autá Profi, Autá Sport a Motocykle, ktoré sa následne klasifikujú do tried podľa objemu, pohonu a preplňovania. Kedy sa to všetko odštartuje?

Jubilejný 20. ročník slovenského šprintérskeho šampionátu odštartuje 13. apríla spoločným maďarsko-slovenským podujatím na letisku Kiskunlacháza, južne od Budapešti. Tam sa na špeciálne penetrovanej trati porovná technika v rámci podujatia „Drag Wars HU vs. SK“.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Druhá zastávka v rámci seriálu sa uskutoční 1. mája na Slovakia Ringu, kde sa fanúšikovia výkonných vozidiel môžu tešiť na tradičný „Drag, Drift & Tuning majáles“. Okrem šprintov na 304,8 metra (1000 stôp) sa tu budú konať aj preteky v driftingu, stunt show a výstava unikátnych áut v paddocku, spojená s meraním dB audia a výfukov. Prvomájový Power fest bude zároveň hostiť tretie kolo maďarského šampionátu dragracing.hu.

Následne, 25. mája, sa uskutoční ďalší Power fest s doplnkovým názvom „US & Retro cars meeting“, kde sa okrem tradičného zrazu Mustangov a amerických áut stretnú aj priaznivci starších vozidiel vrátane dobovej vojenskej techniky, ktorá minulý rok na trenčianskom letisku zaznamenala obrovský úspech prostredníctvom statickej aj dynamické prehliadky.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 10 obrázkov

Po letnej prestávke sa dragbanditi znovu stretnú 21. septembra na novom mieste - na žilinskom letisku, kde sa budú pretekári predvádzať na 402-metrovej trati a fanúšikovia japonských áut sa môžu tešiť na medzinárodný zraz Nissanov GT-R / Skyline.

Ročník 2024 vyvrcholí 12. októbra návratom na Slovakia Ring, kde si diváci Power festu s doplnkovým názvom "Drag, Slalom a Tuning day" prídu na svoje pri sledovaní priamočiarej jazdy šprintérov na cieľovej rovinke a umenia slalomárov v okruhovom variante trate č.3. V paddocku nebude nuda ani náznakom - čaká nás výstava garážových klenotov, show & shine, meranie decibelov a majitelia áut značky Subaru sa už teraz pripravujú na svoje každoročné stretnutie.

Viac info: www.dragracing.sk
Zdroj: Slovenská šprintérska asociácia