Na čele tohto projektu je záväzok voči environmentálnej udržateľnosti. Sklad disponuje zelenou strechou, ktorá nielenže znižuje uhlíkovú stopu, ale poskytuje aj izoláciu a priestor na miestnu faunu a flóru. V parku sa využíva zber dažďovej vody, ktorá sa používa pre miestnu zeleň. Okolie skladu skrášľuje hmyzí domček, ktorý podporuje biodiverzitu a prirodzenú kontrolu škodcov. Okrem toho sú na streche osadené solárne panely, ktoré využívajú obnoviteľnú energiu, teda slnko na ohrev vody, čím sa minimalizuje závislosť od tradičných zdrojov energie.

Ilustračné foto
Zdroj: SpedDKa
Ilustračné foto

Jednou z dôležitých tém je ekologická doprava. Uzatvárame partnerstvá s dopravnými spoločnosťami ponúkajúcimi zelené riešenia. Táto strategická spolupráca zabezpečuje, že tovar je doručovaný s minimálnym ekologickým vplyvom, prispievajúc k udržateľnejšiemu dodávateľskému reťazcu. Tieto princípy platia aj pre oblasť našej internej špedície 60 dopravcov, ktorí doručujú tovar do celej EÚ. Toto všetko potvrdzujeme BREEM a ISO certifikátmi.

V rámci udržateľnosti sklad ponúka širokú škálu ekologických možností balenia. Od biologicky rozložiteľných materiálov po inovatívne výplne. Každý aspekt balenia je vytvorený tak, aby minimalizoval odpad a vplyv na životné prostredie. Má to však aj finančný vplyv na koncovú cenu, preto dnes klienti požadujú nízkonákladové riešenia.
Na optimalizáciu operácií je sklad vybavený vozíkmi s veľmi úzkou uličkou (VNA), integrovanými s rozhraním systému riadenia skladu (WMS). Táto bezproblémová integrácia zvyšuje efektivitu, umožňuje presné riadenie pohybov, odporúča vhodné pozície, balenie a optimalizuje procesy pri plnení objednávok.

Ilustračné foto
Zdroj: SpedDKa
Ilustračné foto

CEO spoločnosti SpedDKa, s. r. o., Michal Durbák svojím prístupom k distribúcii a skladovaniu nielen inovuje tradičné postupy, ale interne tvorí nový štandard pre udržateľné riešenia v oblasti skladovania a špedície. Zlúčením zelených inovácií so špičkovou technológiou sa sklad vo Zvolene otvára od apríla 2024 pre všetkých klientov, ktorí majú vo svojich hodnotách udržateľnosť a zároveň chcú mať náklady pod kontrolou.

Viac informácii o skladovaní a naše kontakty nájdete na stránke: https://spedka.eu/sklad/