Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

26.3.2024 (SITA.sk) – Zatiaľ čo Košice a Spišská Nová Ves už trénujú na semifinále po hladkých triumfoch 4:0, ďalšie dve štvrťfinálové série play-off extraligy zatiaľ nie sú rozhodnuté a budú pokračovať aj piatymi zápasmi.

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď vo štvrtom súboji a druhom na domácom ľade po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2). Stav série je 1:3. V konfrontácii Nitry s Popradom (2:1 sn) museli o víťazovi rozhodnúť až samostatné nájazdy a po nich je stav série vyrovnaný 2:2.

Stav vyrovnal hosťujúci krídelník

Keď hosťujúci krídelník Marek Valach v 44. min vyrovnal stav súboja ZvolenMichalovce na 2:2, zdalo sa, že hostia zo Zemplína pôjdu tvrdo za ukončením série a postupom do semifinále. Potom však prišlo štvorminútové vylúčenie Miroslava Macejka za hru so zdvihnutou hokejkou a domáci útočník Matej Kašlík v presilovke preklopil víťazstvo na stranu Zvolena.

„Mali sme nôž pod krkom za stavu 0:3 na zápasy, ale sme radi, že sme to ´ubojovali´. V takýchto výkonoch však musíme pokračovať. Keď sa zomkneme ako tím, Michalovce sa dajú zdolať. Budeme sa o to snažiť aj v ďalšom zápase na ich ľade,“ uviedol strelec víťazného gólu Kašlík v pozápasovom rozhovore na klubovom webe.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Podržali nás presilovky. Dostali nás do vedenia a to sme potom udržali. Každý zápas už znamená pre nás imperatív víťazstva. Do Michaloviec pôjdeme s tým, že chceme vrátiť sériu do Zvolena,“ skonštatoval tréner Zvolena Norbert Javorčík.

Najvyrovnanejšia séria

Séria Nitry s Popradom je najvyrovnanejšia zo všetkých a to napriek tomu, že proti sebe hrajú ôsmy a prvý tím po základnej časti. Nitrania vo štvrtom súboji a druhom domácom prehrávali 0:1 až do poslednej minúty tretej tretiny.

Potom však Sahir Gill v presilovke vyrovnal na 1:1 a v bláznivom 20-minútovom predĺžení s množstvom šanci gól nepadol. O víťazovi rozhodla až ôsma séria nájazdov, v ktorej domáci útočník Miloš Bubela prekonal brankára Popradu Filipa Belányiho. V Poprade sa v stredu bude pokračovať za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Tím ukázal charakter. Pred treťou tretinou sa kabína za stavu 0:1 výborne nabudila a mali sme dobrý vstup do tretej časti. Gól visel na vlásku už skôr. Neskutočné predĺženie, kde sme mali tiež veľa šancí, jednu veľkú aj súper. Výborne nás vtedy, ale aj v nájazdoch podržal brankár Kašík. Bolo tam obrovské chcenie tímu, ktorý nakoniec dotiahol zápas k výhre.“ zhodnotil asistent trénera Nitry Ivan Švarný na klubovom webe.

Viac k témam: Play-off Tipos extraligy, Tipos extraliga
Zdroj: SITA.sk – Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Hokej