Je rok 2136 a ľudstvo už dávno vyriešilo najpálčivejšie otázky existencie. Zasekávanie sa kostí z kapra v hrdle je minulosťou, čierna sa konečne dá prať s bielou a aj delenie hudby podľa žánrov je už len v učebniciach hudobnej histórie. 22. marca však ľudia spolu s androidmi aj po 112 rokoch oslavujú vydanie EP Aimés ("Milovaní" po francúzsky) od FVLCRVM-a, ktoré spojilo v mieri tieto entity pri počiatkoch AI vedomia.

Krátko po založení exotickej donáškovej služby v klipe k neoficiálnemu remixu hitu Bad Girls od M.I.A. vydáva Pišta Kráľovič alias FVLCRVM šesťskladbovú EP nahrávku, ktorá po šiestich rokoch uzatvára jeho kapitolu v rakúskom major vydavateľstve Universal Austria, resp. jeho sublabeli Mom I Made It.

FVLCRVM, 2024 Zdroj: Sophia Hajnalova

Už známe skladby X-tacy, Red Lighting a Till na dopĺňajú novinky, v ktorých spevák, hudobník, skladateľ a producent rozpúšťa vplyvy žánrov ako eurodance, trance či hyperpop a vytvára z nich svoj vlastný jedinečný štýl.

"Aimés je taká moja hra so žánrami a presahmi od naivných textov submisívneho tínedžera, venovaných imaginárnym postavám, až po moju lásku k monumentálnym vyvrcholeniam. Každá skladba má pre mňa úplne iný konkrétny príbeh a nikdy nezabudnem na všetky noci v mojej večne detskej izbe/štúdiu, kde som sa s nimi tešil aj trápil," hovorí k novinke FLVCRVM.

Trendy klubovej hudby nenasleduje ale spoluvytvára

Bol to práve prvý singel X-tacy z roku 2022, inšpirovaný zvukom z prelomu deväťdesiatych rokov a prvej dekády nového milénia, ktorý určil FVLCRVM-ovo ďalšie hudobné smerovanie. Skladba pritom paradoxne nabrala väčšiu popularitu až po dlhšom čase od jej vydania, čo potvrdilo jeho schopnosť predpovedať a nebáť sa modulovať hudobné trendy.

Síce sú skladby oproti Pištovej predchádzajúcej tvorbe tanečnejšie, ich aranžmány stále tkvejú v klasickom pesničkovom formáte, s ľahko zapamätateľnými refrénmi a energickými závermi, ktoré odhaľujú hudobníkovo kapelové pozadie (Nvmeri / The Uniques). Nedávny vydaný singel Till a éterický, doposiaľ nezverejnený kúsok Numb pritom atmosférou presahujú do takmer až filmových sfér s použitím klubových zvukov.

Nadžánrovú kolekciu skladieb dopĺňa a zároveň otvára nový singel Divine / w u @. Skladba je spoluprácou s českými interpretmi Terra a BoLs/sLoB, ktorých spája menej konvenčný zvuk na hranici popu a klubovej hudby. Skladbu, v ktorej počuť hlasy všetkých troch umelcov, vytvorili v školskom štúdiu v Berlíne, kde Terra aj BoLs/sLoB študujú hudobnú produkciu.

EP Aimés môžete počúvať na všetkých streamovacích službách. Ďalšie novinky hudobníka sledujte na jeho oficiálnom webe fvlcrvm.com a sociálnych sieťach.

Zdroj: FVLCRVM (Hudba.sk edit)