Ako na sex? Sms je najmenej efektívna, s nežnosťami zájdete najďalej

Michaela Klamová | 26. marec 2024
Ako na sex? Sms je najmenej efektívna, s nežnosťami zájdete najďalej

To, akým spôsobom sa s partnerom dopracujeme k intímnostiam, môže byť v každom vzťahu odlišné. Niekto naznačuje svoju túžbu dotykmi, iný sa opýta priamo a niektorí praktickí jedinci patri do klubu „dnes je streda“.

Ako dáte partnerovi najavo, že máte záujem o sex?

Podľa prieskumu firmy Lovehoney, ktorý sa uskutočnil vo Veľkej Británii, uprednostňuje väčšina ľudí nežnosti, fyzický kontakt či bozky ako spôsob, ako partnerovi naznačiť svoje túžby.

V tesnom závese sú romantické gestá ako sviečky, príjemná večera a vytvorenie romantickej atmosféry. Na treťom mieste je neverbálna komunikácia, čiže reč tela, dotyky či pohľady. Štvrté miesto zaujal priamy prístup a teda priama otázka, či má ten druhý záujem o sex. Tento spôsob iniciatívy oceňovali najmä muži. Ženy uprednostňovali fyzický kontakt a romantické gestá.

Mladší ľudia tiež volili častejšie romantickejší prístup, no s pribúdajúcim vekom víťazila priama komunikácia. To môže byť spôsobené najmä tým, že dlhodobí partneri už vedia, čo majú robiť a čo môžu očakávať a taktiež sú v sexe a vyjadrovaní svojich potrieb sebavedomejší.

Na konci rebríčka sa ešte umiestnili textové správy, teda písaná komunikácia medzi partnermi. 

Zdroj: www.lovehoney.co.uk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: