Žurnál+

Od búdok k projektovaniu záhrad

P
SOMSTROM47 predaných ks, 20 hodnotení

Tatiana Š. » Tvorba / 2024-03-26 13:00:01 /  2 komentáre / 8 lajkov

Je jar nový začiatok pre Vašu záhradu? Či ste už v štádiu, kedy len urobíte drobné úpravy hrabľami a nožnicami a záhrada je pripravená na sezónu? Naša predzáhradka v týchto dňoch dostáva nový šat z návrhu, ktorý sme naprojektovali v zime.

 

 

V slnečnej predzáhradke sme zapojili osvedčené rastlinky prinášajúce úžitok nám i zverom. Od domácich a stanovištne vhodných druhov rastlín očakávame znížené náklady na ich pestovanie a čo najmenšiu námahu pri údržbe. Bežne využívame vo výsadbovom pláne bazu, vtáčí zob a svíb, ktoré si viete odkopať vo voľnej krajine. Bylinnú vrstvu na slnečnom stanovišti tvoria šalvia, rebríček a echinacea. Zakomponovali sme aj vyvýšené záhony a hojdačku. Prečo nezískať aj ďalšiu funkciu okrem okrasnej? Po minulé roky sme do tejto časti záhrady chodili viac menej len kosiť. 

 

 

Posmelení vydarenou zelenou strechou na hospodárskej budove sme sa pustili aj do zhotovenia dažďovej záhrady. V tomto "surovom" stave si môžete všimnúť, že sme pod kameňmi ponechali miestami voľné priestory ako úkryty pre jašteričky. Kameň s priehlbinou poslúži ako prírodné pitítko. Zosadajú v ňom vtáky i hmyz.

 

 

Pokúsime sa vizualizovať aj Vaše sny o napríklad umiestnení ohniska, skleníka, bazéna, novej terasy v záplave zelene, alebo len s jemným akcentom výsadby v nádobách.

 

 

Vybranému priestoru, ktorý nám zadáte, nájdeme vhodnú funkciu. Nasmerujeme Vás na jeho optimálne využitie v súlade s estetickým pôsobením a podporou pestrosti živočíchov. Myslíme si, že je fajn mať plán, ktorého sa budete držať a postupne si ho rok po roku realizovať. 

 

 

Ako to prebieha? Vy nám zašlete vnútornou poštou fotografie Vášho priestoru a my Vám vytvoríme navrhovanú vizualizáciu: rôzne pohľady na návrh riešenej plochy vrátane videa s 3D vizualizáciou. Súčasťou návrhu je výsadbový plán, doplnenie záhradných prvkov podľa Váho výberu (vyvýšené záhony, pergoly...) a po Vašom schválení finálny pôdorysný plán.

Tešíme sa na spoluprácu!  A ozaj, vtáčie búdky už máte vyvesené?

 

 

Pekné jarné dni praje Táňa zo somstrom.

Komentáre

misha_cards ...pekné zákutia, najmä to pri dome. Naša predzáhradka dostáva nový šat od chlpatej záhradníčky (šteniatko austrálskeho ovčiaka), takže nám neostáva nič iné, len počkať kým vyrastie z tejto zábavky :). Neviem či si pamätáte, minule som písala pod Váš žurnál, že sme vyvesili dve nové búdky a nič nezahniezdilo, no už sme videli sýkorku veľkú ako vletela do jednej z búdok (manžel diskrétne nakukol do búdky a už je hniezdo postavané), tešíme sa :). Uvažujem, že aj druhú búdku prevesím, lebo sa mi zdá, že je na rušnom mieste, aj keď sú okolo otvoru škrabance od pazúrikov nie je obývaná.

2024-03-27 08:55:56

SOMSTROM Ďakujem za komentár. Pripájam sa k Vašim pocitom sklamania keď sú búdky nevyužité. Naše umelé hniezda pre belorítky sú ignorované už 2 sezóny a sám predajca nám s tým nevie pomôcť. Počkám ešte 3. rok a premiestnime ich. Príroda je záhada, tak to má byť :) Peknú jar a úspešne dochované mláďatká!

2024-03-27 18:20:36
Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

 - Vtáčia búdka trojuholníková - 14320544_Vtáčia búdka trojuholníková by SOMSTROM
 Páči sa 30 ľudom
53 €
 - Úkryt pre ježka - 14291054_Úkryt pre ježka by SOMSTROM
 1 komentárov
 Páči sa 31 ľudom
75 €
 - Záhradná lavica, trendy aj v interiéri - 14708855_Záhradná lavica, trendy aj v interiéri by SOMSTROM
 Páči sa 46 ľudom
300 €
 - Napájadlo pre vtáky a hmyz - 14608283_Napájadlo pre vtáky a hmyz by SOMSTROM
 2 komentárov
 Páči sa 54 ľudom
110 €
 - Napájadlo pre vtáky a hmyz - vysoké - 15609552_Napájadlo pre vtáky a hmyz - vysoké by SOMSTROM
 Páči sa 12 ľudom
230 €
 - Záhradný návrh - 16304823_Záhradný návrh by SOMSTROM
 Páči sa 4 ľudom
150 €

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »