Takú silu má naozaj len Taylor Swift! Ceny hotelov pred jej európskym turné vyleteli nahor, niekde sú už vypredané

Chystané turné americkej popovej hviezdy Taylor Swiftovej robí radosť hotelierom v európskych krajinách.

26.03.2024 12:00
Taylor Swift Foto: ,
Speváčka Taylor Swift počas koncertu v Buenos Aires.
debata

V deň jej vystúpení sú vo veľkom počte miest takmer vypredané hotely, ceny izieb vyrástli až na niekoľkonásobok, a to vrátane lôžok v hromadných nocľahárniach. Napísal to minulý týždeň web francúzskeho denníka Le Figaro.

Taylor Swift Čítajte viac Je zdrojom svetla a osobnosť roka, napísal TIME o Taylor Swiftovej. Toto je jej 2023 v obrazoch

Kým v týchto dňoch je napríklad v Štokholme voľných viac ako 90 percent hotelových izieb, 18. mája si už veľmi vyberať nemožno, obsadených je 80 percent všetkých kapacít. Ľudia lôžka kupujú aj napriek tomu, že hotelieri v porovnaní s ďalšími májovými dňami zvýšili ceny v priemere o 119 percent. Napríklad v jednom z lacných štokholmských hostelov sa dá bežnú májovú sobotu zohnať posteľ v skupinovej nocľahárni za 31 eur (780 korún), zatiaľ čo v deň koncertu stojí 132 eur (3330 korún).

Speváčka Taylor Swift na Grammy vo februári 2023.
Speváčka Taylor Swift si prevzala cenu...
+15Speváčka Taylor Swift v šatách Roberto Cavalli.

Ešte výraznejšie zdraželo ubytovanie vo Varšave, kde sa jeho priemerná cena počas troch dní vystúpenia americkej speváčky na začiatku augusta zdvihla o 154 percent. Vypredaná je približne polovica všetkých kapacít.

Viac ako dvojnásobné ceny sú tiež v Liverpoole, takmer dvojnásobok dosahujú vo Viedni, Edinburghu a Hamburgu. O polovicu narástli v Lyone, Zürichu a Essene.

zväčšiť Speváčka Taylor Swift na svetovej premiére... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Taylor Swift Speváčka Taylor Swift na svetovej premiére koncertného filmu Taylor Swift: The Eras Tour v Los Angeles. Oblečená bola do šiat Oscar de la Renta.

Tridsaťštyriročná speváčka a textárka, ktorú vlani časopis TIME vyhlásil osobnosťou roka, je komerčne najúspešnejšou hudobnou osobnosťou posledných rokov. Za minuloročnú americkú časť turné Eras Tour utŕžila viac ako miliardu dolárov, čím prekonala doterajší rekord za jednu koncertnú šnúru.

Lukas Gage na premiére projektu Road House. Čítajte viac Nevydržali ani polroka, ich manželstvo sa skončilo pre... hviezda Bieleho lotosu má odpoveď, pikantné detaily však nečakajte

Podobný efekt pritom malo turné aj v Amerike a Swiftovú spoločne so speváčkou Beyoncé, ktorá takisto minulý rok absolvovala koncertné turné, viacerí odborníci ocenili za stimuláciu mestskej ekonomiky v jednotlivých zástavkách ich šnúry.

Európska časť sa bude skladať z piatich desiatok vystúpení v 18 mestách. Začne sa 9. mája v Paríži a skončí sa 20. augusta v Londýne.

Pozrite si tiež

Som vďačná za všetky moje seriálové mrchy, veľa ma naučili
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ekonomika #peniaze #Taylor Swift #nárast

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...