Sir Winston Tea – vychutnajte si čaj ako pravý Angličan

Zatiaľ čo zelené čaje sú najčastejšie spájané s ázijskými krajinami, Čínou a Japonskom, keď sa povie čierny čaj, väčšine ľudí sa pravdepodobne vybaví anglická tradícia čaju o piatej, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou britskej kultúry už od 19. storočia. Ak si chcete vychutnať aj vy hrnček v ostrovnom štýle, siahnite po niektorom z čiernych čajov Sir Winston, ktorého hlavným distribútorom pre slovenský trh je TEEKANNE. Na výber máte hneď z troch možností – silný English Breakfast, tradičný Heart of London alebo po bergamote voňajúci Royal Earl Grey.

 

Ako už samotný názov napovedá, čierny čaj Sir Winston English Breakfast je ideálnym spoločníkom na ospalé rána. Unikátna čajová zmes sa vyznačuje výraznou chuťou i vôňou a dokáže v okamihu povzbudiť všetky vaše zmysly. Po vzore Angličanov môžete hrnček silného čaju zjemniť mliekom, skvele bude ale chutiť aj v klasickom prevedení s medom a citrónom.

 

 

Intenzívny, majestátny, nezabudnuteľný – taký je Londýn aj čaj Sir Winston Heart of London, ktorý nesie meno britskej metropoly vo svojom názve. Ľahký dotyk bergamotu mu dodáva citrusovú sviežosť, ktorá so zemitou chuťou čierneho čaju tvorí lahodnú kombináciu. Vychutnajte si ho v ktorúkoľvek dennú dobu, osamote alebo s priateľmi, s občerstvením v štýle čaju o piatej alebo len tak, skrátka ako vám bude najmilšie.

 

 

Pokiaľ si chcete užiť bergamotovú arómu ešte intenzívnejšie, siahnite po čaji Sir Winston Royal Earl Grey. Popri English Breakfast patrí medzi klasiky, ktorú si (nielen) Briti radi vychutnávajú predovšetkým na raňajky. Niektorí ho radi popíjajú s mliekom, väčšej obľube sa však teší v kombinácii s kvapkou citrónu, ktorý ešte viac potrhne sviežu citrusovú arómu, ktorú zmesi prepožičiava bergamot. O vzniku tohto čaju koluje niekoľko legiend, podľa tej najznámejšej je pomenovaný podľa sira Charlesa Greya, ktorý mal unikátnu čajovú receptúru v 19. storočí priviezť do Veľkej Británie zo svojich ciest po Číne.

 

Čaje Sir Winston sú vyrobené z čajových lístkov tej najvyššej kvality získavanej z udržateľných zdrojov. Svedčí o tom certifikácia Rainforest Alliance, neziskovej organizácie, ktorá sa snaží normalizovať zodpovedné podnikanie, zachovať biodiverzitu, chrániť životné prostredie a ľudské práva pracovníkov.

Zdroj: TEEKANNE