27.04.2024, meniny má
26. marca 2024

František z 901. ženijného práporu v Seredi prehral svoj boj s rakovinou

František z 901. ženijného práporu v Seredi prehral svoj boj s rakovinou
Zdroje: FB Ozbrojené sily Slovenskej republiky/FB Ministerstvo obrany Slovenskej republiky/canva.com
reklama

Desiatnik František Ochaba bol pred dvoma rokmi zdravý a fyzicky zdatný tak, ako sa na prieskumníka špecialistu a vodiča špeciálneho vozidla patrí. Avšak na jeseň 2022 mu v Národnom onkologickom ústave diagnostikovali kolorektálny karcinóm.

V januári tohto roku vyzývali Ozbrojené sily Slovenskej republiky všetkých občanov, ktorí boli schopní a ochotní pomôcť, aby sa stali darcami bielych krviniek, ktoré František potreboval dostať do imunitného systému, pretože sú nevyhnutné pre úspešné prekonanie mnohých chorôb vrátane onkologických ochorení. Dobré správy boli, že doktorom sa podarilo Františkov imunitný systém naštartovať a to aj vďaka darcom bielych krviniek, ktorí reagovali na spomínanú januárovú výzvu.

Vo februári nasledovala ďalšia výzva, tentoraz o finančnú pomoc, keďže dlhodobé liečenie zo sebou nesie aj veľkú finančnú záťaž. Františkovi kamaráti z útvaru s jeho vedomím prostredníctvom Vojenskej podpornej nadácie vytvorili zbierku, ktorá mala a má jeho rodine pomôcť v ťažkých chvíľach.

V pondelok 25. marca 2024 sa však na sociálnych sieťach objavil smútočný oznam. Napriek obrovskej snahe a pomoci množstva ochotných ľudí František Ochaba podľahol vo veku 38 rokov svojmu boju so zákernou rakovinou.

reklama

Rodine aj všetkým pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

františek

ZDROJ: FB VOJENSKÁ PODPORNÁ NADÁCIA

Zdroj: FB Michaela Ochabová

Zdroje: seredsity.sk, FB Michaela Ochabová
Zdieľať na Facebooku