Denník N

Krajina, ktorá vás pripraví o normálny život. Novinka SND ukazuje, čoho je schopná pomstychtivá vláda

Martin Huba (Jozef L., Albert L.), Michaela Trokanová (Ester), Daniel Žulčák (Samo). Foto - Robert Tappert
Martin Huba (Jozef L., Albert L.), Michaela Trokanová (Ester), Daniel Žulčák (Samo). Foto – Robert Tappert

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Je to dobrý príklad možností divadla pri spracovaní skutočných udalostí. Aktuálna premiéra v Činohre SND vychádza z knihy, ktorá zmapovala jednu špinavú kapitolu našich dejín, a vidieť ju v podobe rodinného príbehu znamená prežiť históriu intenzívnejšie.

Hra s názvom Akcia B – rozprávanie o mlčaní však nie je len scénickou rekonštrukciou minulosti. Tematizuje totiž aj to, ako rýchlo a nemilosrdne dokáže vládnuca moc zničiť osobné a profesionálne životy veľkej skupiny ľudí.

A to je jav, ktorý sa pravidelne opakuje.

Očista Bratislavy

„Minulosť nám zobrali a budúcnosť neexistuje,“ bilancuje v jednom z výstupov herec Martin Huba novú životnú situáciu, v ktorej sa postavy nečakane ocitnú.

Má tu dvojrolu. Je starým otcom, ktorému návšteva dospelých vnúčat naštartuje spomienky na dlho obchádzanú rodinnú tému. Potom sa párkrát zmení na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Divadlo a tanec

Kultúra

Teraz najčítanejšie