Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Fialova epilepsia podpora gesto chrenovsky most.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com
26. marca 2024 Správy Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Chrenovský most sa stáva symbolom podpory: Rozsvieti sa nafialovo pre ľudí s epilepsiou

Cieľom Svetového dňa epilepsie je odstrániť stigmu a predsudky spojené s touto chorobou, zvýšiť povedomie o jej rôznorodých prejavoch a dôsledkoch.

Svetový deň epilepsie si každoročne pripomíname 26. marca. Tento deň je venovaný osvete o epilepsii a jej dôsledkoch, ako aj zvyšovaniu povedomia o tejto neurologickej poruche. Počas tohto dňa sa do kampane s cieľom upriamiť pozornosť verejnosti o epilepsii a podporiť ľudí s touto poruchou zapojí aj mesto Nitra.

V utorok 26. marca sa Nitra pridá k iným svetovým metropolám a mestám v podpore boja proti epilepsii. Chrenovský most sa večer rozžiari na fialovo vyjadrujúc tak solidaritu s ľuďmi, ktorí denne čelia výzvam spojeným s touto neurologickou poruchou.

Cieľom Svetového dňa epilepsie je odstrániť stigmu a predsudky spojené s touto chorobou, zvýšiť povedomie o jej rôznorodých prejavoch a dôsledkoch, a tiež podporiť výskum a poskytnutie lepšej starostlivosti pacientom s epilepsiou.

Jedným z symbolov tejto podpory je práve rozsvietenie známych stavieb a mostov fialovou farbou. Aj mesto sa tak pridáva k tomuto dôležitému gestu a Chrenovský most sa bude niesť vo fialovom svetle.

Prečo práve fialová farba a aký význam má toto gesto pre ľudí s epilepsiou? Fialová farba sa stala symbolom Svetového dňa epilepsie. Pre ľudí s epilepsiou a ich rodiny predstavuje toto zjednotenie podporu v ich každodennom boji s touto poruchou. Rozsvietené mosty a budovy pripomínajú, že nie sú sami, a že spoločnosť stojí pri nich.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X