Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

PREMIÉRA: Billy Barman - HORY MEDZI NAMI

  • AH

Nový album GALÉRIA DUŠEVNÉHO ZDRAVIA je vonku!

Nový album GALÉRIA DUŠEVNÉHO ZDRAVIA kapely Billy Barman je zrkadlom doby, ktorú žijeme. Obsahuje jedenásť skladieb vrátane aktuálneho singlu "Hory medzi nami". Pieseň o pochybnostiach vo vzťahu, ktorej videoklip je plný erotických scén.

„Je to jedna z prvých skladieb, na ktorých sme začali pracovať. Táto pieseň mala veľmi dlho pracovný názov Galéria duševného zdravia. Skica vznikla ešte v roku 2020 tesne po festivale Grape, na ktorom vznikla aj rovnomenná hláška „Galéria duševného zdravia”. Napokon tento motív z textu ustúpil a použili sme ho ako názov albumu. Toto je ten prípad skladby, kedy to nejde úplne hladko. Viackrát sme ju odložili a potom skúšali dokončiť. S finálnou verziou nám veľmi pomohol producent Marek Rakovický,“ prezradili Jozef Vrabel.

Vizuál k aktuálnemu singlu "Hory medzi nami" zverila kapela do rúk režiséra Juraja Mráza a ten sa svojej úlohy chopil vo veľkom štýle. Spolu s kameramanom Oliverom Záhlavom natočil videoklip plný dotykov a jemnej erotiky. Nie je však len o sexe, ale aj o slobode, o otvorenosti bez nálepkovania a láske, ktorá má mnoho podôb a prejavov.

O krásny obal nového albumu sa postaral Damián Pastirčák a Lousy Auber. Vymysleli, že hlavný artwork bude postavený na detailnom portréte Magdalény Suchánkovej a miniatúrach jednotlivých členov kapely. „Magda je nádherná žena, ktorá má výrazné črty a nám piatim prieskumníkom sa po nej dobre štveralo,“ dodal s humorom Juraj Podmanický.

Barmani album Galéria duševného zdravia predstavia aj na rovnomennom turné, počas ktorého odohrajú 13 koncertov – desať na Slovensku a tri v Čechách. Ten prvý sa uskutoční už 29. marca v Martine. Hosťom turné bude The Curly Simon, ktorý hosťuje aj v piesni "Takáto si/Väzni predstav". Turné vyvrcholí koncertom v Bratislave, kde sa nový album aj pokrstí.

Odporúčame