Vďaka reflexnej masáži chodidiel sa zbavíte rôznych zdravotných ťažkostí.dreamstime
StoryEditor

Zbaví vás bolesti, no podporí aj imunitný systém. Čo všetko ešte dokáže reflexná masáž chodidiel?

26.03.2024, 09:30
Zdravie

O zdravotných, ale aj relaxačných benefitoch masáži už zrejme viete. Pravidelné navštevovanie salónov, ktoré poskytujú masérske služby už je pre mnohých bežnou súčasťou života. No pozornosť by ste mali venovať nielen chrbtu či šiji, ale aj chodidlám. Práve reflexná masáž tejto partie vám dokáže pomôcť s viacerými zdravotnými problémami.

V prípade reflexnej masáže sa nemusíte za každých okolností zveriť len do rúk odborníkov. Stimulovať k lepšej práci niektoré z vašich orgánov zvládnete aj sami.

Stimulovanie orgánov

Na končekoch prstov rúk, na ušiach, ale aj na chodidlách máte nervové zakončenia, ktoré priamo vplývajú na niektoré orgány vo vašom tele. Práve pomocou reflexnej masáže ich dokážete stimulovať k ich lepšej činnosti. A to pomocou tlaku na jednotlivé body, ktoré majú spojitosť s konkrétnym orgánom. Vďaka reflexnej masáži chodidiel si dokážete skvele oddýchnuť, no zároveň zahájiť vo viacerých prípadoch aj liečbu zdravotných problémov. Už samotné zatlačenie na niektoré body na nohách vám budú indikovať, že niektorý z orgánov je oslabený. Skúsení maséri či terapeuti problematickú partiu dokážu zachytiť aj vďaka hmatu. Nehovoriac o tom, že zatlačením na inkriminované miesto aj vy môžete pocítiť intenzívnejší tlak, ba dokonca aj bolesť.

Pomoc vďaka masáži

Vďaka reflexnej masáži chodidiel v prvom rade môžete dostať správnu diagnostiku vášho prípadného problému, ale zároveň ho môžete práve pomocou masáže odstrániť. Okrem zápalových a dokonca aj akútnych problémov sa môžete vďaka masáži zbaviť aj chronických ťažkostí. Zatlačením na tie správne body dokonca môžete naštartovať imunitný systém, podporiť trávenie, ale aj zbaviť sa bolesti.

image

Vďaka tejto mape sa dozviete, ktoré body na chodidlách súvisia s konkrétnymi orgánmi.

dreamstime

Automasáž

Ak sa chcete dopracovať k čo najlepším výsledkom, určite by ste mali vyhľadať terapeutov, ktorí presne vedia čo robia, majú dostatok skúseností a v neposlednom rade zručností. No rýchlu pomoc či úľavu si viete poskytnúť aj vďaka automasáži, ktorú zvládne každý aj v pohodlí domova. Stačí vedieť, ktorý bod na vašom chodidle patrí ku konkrétnemu orgánu, ktorý potrebujete stimulovať. Mimochodom uzdravujúce môže byť pre vás už aj chodenie na boso po nerovnom povrchu, kedy sú priamo „masírované“ všetky body na chodidlách. Skvelou pomôckou sú aj rôzne loptičky či koberce.

image

Pri masáži vám pomôžu aj rôzne pomôcky.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 12:41