Čínska spoločnosť Leapmotor, ktorú spoluvlastní európska skupina Stellantis, by mohla vyrábať malé elektrické vozidlá v poľskom závode skupiny.

Hoci skupina Stellantis túto informáciu zatiaľ nepotvrdila, niečo pre TREND naznačil šéf Stellantisu Carlos Tavares počas svojej návštevy Slovenska.

Pre nás iné plány

Elektromobily spoločnosti Leapmotor sa budú zrejme vyrábať v partnerskom závode Stellantisu v poľskom meste Tychy, uviedli pre agentúru Reuters dva zdroje blízke skupine. Stellantis má exkluzívne práva na výrobu, vývoz a predaj výrobkov Leapmotor mimo Číny, čo je prvý prípad „západného“ výrobcu automobilov, ktorému boli takéto práva priznané.

Výroba batériového elektrického minivozidla T03 spoločnosti Leapmotor by sa mohla začať už v prvom polroku tohto roku, pričom pôjde o premenu čiastočne zmontovaných súprav na hotové vozidlá.

O konečnom mieste výroby sa dlho špekulovalo, keďže aj podľa šéfa Stellantisu ide o delikátnu vec. Na otázku TRENDU o možnej produkcii alebo synergiách s trnavským závodom Tavares reagoval, že zatiaľ nie je nič rozhodnuté a dohoda o vytvorení spoločného podniku Leapmotors International sa len vytvára.

„Nedávno sme podpísali niekoľko dokumentov, ktoré umožnia jeho oficiálny vznik. Riadiť bude vývoz automobilov tejto značky z Číny do zvyšku sveta“, naznačil C. Tavares.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa