Denník N

Peter Bebjak nakrútil Smršť. Je to dráma o rozpade vzťahu a zároveň horor

Hlavné postavy si zahrali Anna Geislerová a Tomáš Maštalír. Foto - Bontonfilm
Hlavné postavy si zahrali Anna Geislerová a Tomáš Maštalír. Foto – Bontonfilm

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Nie je ľahké písať o hororových či mysterióznych filmoch bez toho, aby ste neprezradili pointu, ale v prípade najnovšieho slovenského filmu Smršť to v konečnom dôsledku ani nie je až také podstatné.

Áno, vo filmoch tohto druhu ide predovšetkým o zábavu. Ľudia sa radi v kine boja a s hrôzou, okresanou na dĺžku filmu, radi s hrdinami zvedú súboj s nadprirodzenými bytosťami, ale Smršť je v skutočnosti niečo viac ako mysteriózny triler.

Pri dielach tohto druhu sa čaro obyčajne vyparí po odchode z kina a na druhý deň si naň ani nespomeniete. Po novom filme režiséra Petra Bebjaka si nielenže v duchu rekapitulujeme celý príbeh a pokúšame sa zrovnať si sled udalostí, ale snažíme sa pochopiť aj konanie hlavných postáv tohto záhadného príbehu.

Bebjak a Karika

Smršť je druhým Bebjakovým filmom, v ktorom spojil sily s populárnym spisovateľom Jozefom Karikom. V roku 2019 nakrútil horor Trhlina, ktorý sa stal jedným z najúspešnejších slovenských filmov, aj keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Kultúra

Teraz najčítanejšie