Rodinný dom Wienerberger
Galéria (7) Zdroj: Wienerberger

Premeňte sny o dokonalom bývaní na skutočnosť

Pri stavbe domu je kľúčový výber stavebných materiálov. Moderné stavebné technológie umožňujú stavať úsporne, rýchlo a pritom ekologicky. Na čo sa pri voľbe produktov na stavbu domu zamerať? Prvoradá je kvalita a životnosť.

Spoločnosť Wienerberger ponúka inovatívne riešenia pre moderné stavby s ohľadom na udržateľnosť. Pod jednou strechou tu možno nájsť širokú škálu tehál, produkty pre šikmé i ploché strechy, ale aj betónové dlažby a doplnky pre vašu záhradu.

Rodinný dom postavený z pálených tehál s keramickou strešnou krytinou je synonymom zdravého a bezpečného bývania.
Rodinný dom postavený z pálených tehál s keramickou strešnou krytinou je synonymom zdravého a bezpečného bývania. | Zdroj: Wienerberger

Komfortné bývanie bez kompromisov

Odolné, energeticky úsporné a trvácne – existuje mnoho dobrých dôvodov, prečo sa oplatí stavať z tehál. Hrubú stavbu si hravo postavíte vďaka kompletnej ponuke tehál značky Porotherm. Tie majú výborné tepelnoizolačné a tepelnoakumulačné vlastnosti, preto dobre navrhnutý tehlový dom prináša úsporu nákladov na vykurovanie i  klimatizáciu. Vyzdvihnúť treba aj ich zvukovoizolačné vlastnosti, ktoré bránia šíreniu nežiaduceho hluku. Veľkou devízou tehlového domu je životnosť viac ako 100 rokov s minimálnymi nárokmi na údržbu. Pórovitá štruktúra tehál zabezpečuje dostatočnú difúziu vodnej pary, preto sa netreba báť zvýšenej vlhkosti v dome či vzniku plesní. Wienerberger ponúka tehly rôznych veľkostí, hrúbky i účelu použitia vrátane tehál pre obvodové murivo, vnútorné nosné i nenosné steny. Vďaka tehlám Porotherm EKO+ alebo Porotherm T Profi, ktoré sú plnené minerálnou vlnou, môžete stavať dokonca aj bez potreby zateplenia. V kombinácii s doplnkovými tehlami, prekladmi a stropným systémom získate bezpečný a funkčný domov bez kompromisov.

Tehly Porotherm EKO+
Vďaka tehlám Porotherm EKO+ alebo Porotherm T Profi, ktoré sú plnené minerálnou vlnou, môžete stavať aj bez potreby zateplenia. | Zdroj: Wienerberger

Krásna, ale pritom funkčná strecha

Wienerberger je synonymom inovácie a tradície aj v oblasti strešných riešení. Keramická krytina Tondach určená pre novostavby i rekonštruované strechy sa vyznačuje vysokou mechanickou pevnosťou a vytvára priaznivú vnútornú mikroklímu, čím pomáha znižovať prevádzkové náklady. Škridly sú navyše stálofarebné, vyžadujú iba minimálnu údržbu a majú dlhú životnosť. Kvalitný strešný systém ale nie je iba o krytine. Aby ste pre svoj dom získali odolnú strechu, treba na jej zhotovenie použiť komplexný strešný systém od jedného výrobcu vrátane potrebných doplnkov.

Škridly Tondach na rodinnom dome
Škridly Tondach sú stálofarebné, vyžadujú iba minimálnu údržbu a majú dlhú životnosť. | Zdroj: Wienerberger

Spoločnosť Wienerberger však reaguje aj na zvyšujúci sa dopyt po plochých strechách. Svoj sortiment rozšírila o inovatívnu hydroizolačnú fóliu Leadax Roov. Ide o fóliu pre ploché strechy vyrobenú zo 100-percentného recyklátu, ktorú po ukončení životného cyklu, ktorý sa odhaduje na 50 rokov, možno opäť recyklovať. Leadax Roov má bielu farbu, vďaka čomu zabezpečuje vysoký odraz slnečných lúčov a minimalizuje prehrievanie strešnej konštrukcie.

Práca s fóliou Leadax Roov
Práca s fóliou Leadax Roov je jednoduchá. Na bežnom rodinnom dome sa dá pokrytie strechy zvládnuť už za jeden deň. | Zdroj: Wienerberger

Terasa, ktorá upúta

A ako vytvoriť okúzľujúcu terasu či zatraktívniť exteriér v okolí? Aj na to má Wienerberger odpoveď. V ponuke má kompletné riešenia pre vonkajšie priestory vrátane rozsiahleho sortimentu kvalitných betónových dlažieb a platní Semmelrock. Vynikajú odolnosťou proti poveternostným vplyvom, zvýšenou oderuvzdornosťou, mrazuvzdornosťou, odolnosťou voči deformáciám a minimálnymi nárokmi na údržbu. Kombinovať pritom môžete produkty v jednom dizajne, ale aj rôzne rady výrobkov či formátov a vybrať si môžete z bohatej palety povrchových úprav, farieb a techník opracovania. Okrem dlažby si však z bohatej ponuky môžete vybrať aj plotové systémy, múry či dekoratívne záhradné prvky. Vďaka dlhej životnosti produktov značky Semmelrock zostanú terasa a vonkajšie plochy okolo domu krásne a funkčné mnohé roky.

Betónové a keramické dlažby
Betónové a keramické dlažby vnášajú do vonkajších priestorov sofistikovanosť. Široký výber farieb, textúr a veľkostí vyhovujú rôznym dizajnovým prevedeniam. | Zdroj: Wienerberger

Viac sa dočítate na www.wienerberger.sk

Zdroj: PR článok Wienerberger s.r.o.

Galéria

Rodinný dom Wienerberger
Rodinný dom postavený z pálených tehál s keramickou strešnou krytinou je synonymom zdravého a bezpečného bývania.
Tehly Porotherm EKO+
Škridly Tondach na rodinnom dome
Práca s fóliou Leadax Roov
Betónové a keramické dlažby

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.