neprihlásený Sobota, 27. apríla 2024, dnes má meniny Jaroslav
Rast predajov skladateľných smartfónov výrazne spomalí, odhadujú analytici

Značky: skladateľné smartfónySamsungHuaweiXiaomi

DSL.sk, 25.3.2024


Predaje skladateľných smartfónov nebudú rásť tak výrazne ako ešte nedávno odhadovali rozliční analytici a v tomto roku zaznamená počet predaných kusov medziročne už len relatívne mierny rast o 11%.

Odhaduje to analytická spoločnosť TrendForce.

V minulom roku sa globálne podľa jej informácií dodalo 15.9 milióna skladateľných smartfónov, medziročne sa tak počet kusov zvýšil o 25% a skladateľné smartfóny dosahovali 1.4% všetkých dodaných smartfónov.

Na tento rok odhaduje spoločnosť nárast iba o 11% na 17.7 milióna kusov, podiel skladateľných smartfónov sa tak zvýši na 1.5%.

Rozliční analytici v minulosti odhadovali výrazne rýchlejší rast skladateľných smartfónov. Napríklad analytická spoločnosť Counterpoint Research v júli minulého roka na tento rok odhadovala dodanie 35.7 milióna skladateľných smartfónov, ďalší výrazný rast a dosiahnutie 101.5 milióna dodaných kusov v roku 2027.

Podľa TrendForce sú za spomalením rastu dva faktory. Užívatelia skladateľných smartfónov majú s nimi rozličné problémy a následne si tak často ako ďalší telefón vyberajú klasický smartfón. Druhým faktorom je zatiaľ stále príliš vysoká cena.

V budúcnosti by cenu mohla znížiť masová výroba špecifických komponentov používaných v skladateľných smartfónoch a lacnejšie ohybné displeje od čínskych výrobcov displejov s nižšou cenou ako displeje od juhokórejských výrobcov.

Trhu skladateľných smartfónov stále dominuje Samsung, ktorý v roku 2019 uviedol prvý moderný skladateľný smartfón Galaxy Fold, jeho podiel sa ale rýchlo znižuje. Kým v roku 2022 mal podľa TrendForce podiel 80%, v minulom roku to bolo 66.4% a na tento rok analytici odhadujú pokles jeho podielu na 60.4%.

Za Samsungom v minulom roku nasledoval Huawei s podielom 11.9% a Xiaomi s 5.3%. Na tento rok odhaduje TrendForce pre Huawei nárast podielu na 19.8%, podiel Xiaomi odhaduje na 5.4%.


      Zdieľaj na Twitteri



Najnovšie články:

Operačný systém Proxmox pre virtualizáciu vydaný v novej verzii 8.2
České železnice idú testovať WiFi vo vlakoch cez satelitný Starlink
V bezplatnom DVB-T bude počas MS v hokeji aj Joj Šport
NASA komunikovala laserom na stovky miliónov km rýchlosťou 25 Mbps
Let vesmírneho Boeingu by sa už mal uskutočniť, o menej ako dva týždne
Vydané Ubuntu 24.04 s dlhou podporou
Uvedený notebook používajúci nový formát menších pamäťových modulov CAMM2
Nová verzia Windows 11 bude vyžadovať CPU s podporou ďalších inštrukcií, nepobeží na starších CPU
Google opäť odložil vypnutie cookies tretích strán v Chrome
HDD zdražia, Western Digital a Seagate to už oznámili veľkým zákazníkom


Diskusia:
                               
 

Vyrobcovia su uz tak zabedneny a myslia si ze predaju hocico.Nepocuvaju zakaznikov, pritom je to uplne jednoduche - nevyhodny pomer cena/vykon.
Foldable telefony su drahe,vo vecsine pripadov su drahsie ako "ultra" modely vyrobcov.Ale parametre su slabe - mensia kapacita baterie.Vacsinou tragicke fotoaparaty. Preco ked telefon stoji viac ako ultra model? Doslovne debilny formfactor (Samsung).Pri malom vonkajsom display sa prakticky neda pouzivat v zavretom stave. A aj mnoho aplikacii dnes uz nerata s malou obrazovkou, alebo podivnymi pomermi stran. No a potom Android a podpora v ramci aplikacii.
Su tu prve "vlastovky" napriklad OnePlus Open - perfektne fotaky, slusna vydrz len ten vonkajsi display mohol byt trochu vacsi.
Idealne by bolo keby mal fold 6.5-6.7" vonkajsiu obrazovku, vnutornu 8+", 5500mAh bateriu a viac, fotoaparaty z ultra modelov a prepracovanejsie nadstavby androidov.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Ty si čo za prokremeľského dezoláta!? Spomalenie rastu je predsa obrovský úspech! Veď len na európskej úrovni sa pri inflácii oslavuje niekoľkokrát za mesiac! Mestá organizujú pochody, v televízii sa prezentujú oslavné zdravice v hlavných vysielacích časoch... objektívne priekazne úplná idyla.
Odpovedať Známka: -0.9 Hodnotiť:
 

Idealne keby sa s nim dalo telefonovat. 10x denne nepipal pre strasne novinky a aktualizacie od vyrobcu.
A nedokazalo ho rootnut 8-rocne nieta.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Idealne keby sa s nim dalo telefonovat. 10x denne nepipal pre strasne novinky a aktualizacie od vyrobcu.
A nedokazalo ho rootnut 8-rocne nieta.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Idealne keby sa s nim dalo telefonovat. 10x denne nepipal pre strasne novinky a aktualizacie od vyrobcu.
A nedokazalo ho rootnut 8-rocne nieta.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Idealne keby sa s nim dalo telefonovat. 10x denne nepipal pre strasne novinky a aktualizacie od vyrobcu.
A nedokazalo ho rootnut 8-rocne nieta.
Odpovedať Hodnotiť:
 

trh s najdrahšími mobilmi sa nasýtil, no to je mi prekvapenie... opýtajte sa Nokie, koľko modelov Vertu predala a to boli možno aj lacnejšie! naviac tie displeje, koľko vydržia ohybov bez nejakých problémov? pomer prestíž vs. úžitková hodnota prudko klesne a to je už pre prevažnú časť kupujúcich, rozumej snobov, neprijateľné!
skrátka cimrmanovská slepá cestička, niečo ako 3D televízie, alebo spomínané Vertu...
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Ja sa v poctoch moc nevyznam ale ak by to malo skoro nulovu uzitkovu hodnotu, tak by to islo ako teple rozky?
Odpovedať Hodnotiť:
 

A ten rast aj začal ? nejak som si nevšimol, asi som nevšímavý.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Áno. Jedného poznám.
Ale on jazdí Schwechaty, Bolt, nejakú klasickú taxi službu a neviem čo všetko. Tak to tam má naskladané aby všetko videl ale večer aby to zložil do vačku ako normálny phone.
Keby mal v aute tablet so SIM, tak na nosenie mu staci asi Nokia 3210.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Dr. Gouda Ramesh is a seasoned ENT surgeon in hyderabad with more than 18 years of experience. <a href="https://www.goudaent.in/">ent hospital near me</a>
Odpovedať Hodnotiť:
 

https://alza.sk/mobily-so-zabudovanym-projektorom
Odpovedať Hodnotiť:

Pridať komentár